Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών
Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ - Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η  πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση, η οποία αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Η ΑΔΕΔΥ ζητά θωράκιση της δημόσιας υγείας, με γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς και ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Επιπλέον, αναγκαία κρίνεται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των μισθών των εργαζομένων. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ ζητά την κατάργηση του νόμου που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, καθώς και το μπλοκάρισμα ιδιωτικοποιήσεων και πλειστηριασμών.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία για την Πέμπτη έχουν κηρύξει οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΥΠΑ), καθώς και η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, καθώς και πλήθος πρωτοβάθμιων συνδικάτων και φορέων της εκπαίδευσης.

Κοινά αιτήματα για την εκπαίδευση είναι:

  • «Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου».

Τέλος, στην κινητοποίηση καλεί το Συντονιστικό Μαθητικών Καταλήψεων Αθήνας, ζητώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Κανονικά κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα κινούνται την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την αναστολή της στάση εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ.

Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
ΠΟΜΕΕΑ: Φιέστες και επικοινωνιακές εξαγγελίες για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
Οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή καταγγέλλουν υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και επικίνδυνες συνθήκες – Κάλεσμα σε μαζική πορεία στο Σύνταγμα...
ΠΟΜΕΕΑ: Φιέστες και επικοινωνιακές εξαγγελίες για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
κλειστά δημοτικά σχολεία
Σοκαριστικό περιστατικό σε σχολείο στο Αιγάλεω: Άνδρας περιφερόταν γυμνός έξω από δημοτικό
Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η παρουσία του άνδρα δημιούργησε φόβο και ανησυχία μεταξύ μαθητών και γονέων
Σοκαριστικό περιστατικό σε σχολείο στο Αιγάλεω: Άνδρας περιφερόταν γυμνός έξω από δημοτικό
poutin.jpg
Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, η Ρωσία είναι έτοιμη
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν ειρηνική ατζέντα» και «επιμένουν σε όρους που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τη Ρωσία»
Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, η Ρωσία είναι έτοιμη
ανδρο
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για Τσίπρα: «Εμείς δεν έχουμε σπόνσορες για να μας παίζουμε μέρα-νύχτα»
Ο Ανδρουλάκης φαίνεται να στοχεύει έμμεσα τον Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω του θορύβου που προκάλεσε η έκδοση του βιβλίου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για Τσίπρα: «Εμείς δεν έχουμε σπόνσορες για να μας παίζουμε μέρα-νύχτα»