Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών
Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ - Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η  πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση, η οποία αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Η ΑΔΕΔΥ ζητά θωράκιση της δημόσιας υγείας, με γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς και ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Επιπλέον, αναγκαία κρίνεται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των μισθών των εργαζομένων. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ ζητά την κατάργηση του νόμου που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, καθώς και το μπλοκάρισμα ιδιωτικοποιήσεων και πλειστηριασμών.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία για την Πέμπτη έχουν κηρύξει οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΥΠΑ), καθώς και η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, καθώς και πλήθος πρωτοβάθμιων συνδικάτων και φορέων της εκπαίδευσης.

Κοινά αιτήματα για την εκπαίδευση είναι:

  • «Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου».

Τέλος, στην κινητοποίηση καλεί το Συντονιστικό Μαθητικών Καταλήψεων Αθήνας, ζητώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Κανονικά κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα κινούνται την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την αναστολή της στάση εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ.

Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα πάνω κάτω φέρνει η Πιστοποίηση Αγγλικών LTE που παρέχει το GoLearn σε όλη την Ελλάδα την οποία λαμβάνεις με τηλεξετάσεις από το σπίτι σου MONO σε...
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση