Υπηρεσιακά Συμβούλια: «Άκυρο» στο υπουργείο και από την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
Μία ακόμα ΕΛΜΕ καλεί σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «παρωδία» τη διαδικασία

Σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλεί τους εκπαιδευτικούς και η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, συντασσόμενη τόσο με την απόφαση της ΟΛΜΕ όσο και με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις δεκάδων ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και παρατάξεων εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει τις ηλεκτρονικές εκλογές ως «παρωδία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: 

Το Υπουργείο Παιδείας, εμμένοντας πεισματικά στην απόφασή του να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξωθεί τα πράγματα στα άκρα.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως το Υπουργείο θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όμως δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη φαρσοκωμωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, γιατί η καθιέρωσή της θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε, καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου.

Τα σωματεία τούς χαλάνε τη σούπα, γι’ αυτό θέλουν να τα καθυποτάξουν. Στο χώρο της εκπαίδευσης υπάρχουν ακόμα σωματεία που εκφέρουν συγκροτημένο λόγο και αντιπαρατίθενται στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Για παράδειγμα, έχει ηττηθεί επικοινωνιακά το Υπουργείο στο ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διότι οι εκπαιδευτικοί, μέσω των σωματείων τους, παρουσίασαν την πραγματική κατάσταση, αποδομώντας την πλασματική και ωραιοποιημένη εικόνα του κυβερνητικού μονολόγου.

Η ΕΛΜΕ μας δεν έχει εξαρτήσεις. Έχει αντιπαρατεθεί τόσο με τη νυν όσο και με την προηγούμενη κυβέρνηση για διάφορα επίδικα ζητήματα και δεν χάιδεψε ποτέ αυτιά. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο μας και να το υπερασπιστούμε. Το έχουμε ανάγκη!

Η απόφαση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στα σωματεία των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και γι’ αυτό παίρνουμε τα ακόλουθα οργανωτικά μέτρα:

α) Να μη δεχτεί κανείς συνάδελφος τον ορισμό του από τη Διοίκηση ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας [Σάββατο, 7/11].

β) Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του σωματείου μας ως μέλος της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από την υπ’ αρίθμ. Φ.350 /51 /139940 /E3 /14-10-2020 Υπουργική Απόφαση.

γ) Δεν επικυρώνουμε τον εκλογικό κατάλογο, όπως προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 23 του Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003).

δ) Καλούμε τις/τους συναδέλφους που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της ΕΛΜΕ και έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας, το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής και το ΚΥΣΔΕ να υποβάλουν αίτηση απόσυρσης της υποψηφιότητάς τους στην υπηρεσία.

ε) Καλούμε τις/τους συναδέλφους ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

στ) Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε πιθανού ένδικου μέσου εναντίον της διοίκησης (διευθυντή εκπαίδευσης, περιφερειακού διευθυντή κλπ), της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και όσων εμπλακούν στη νόθα διαδικασία

Οι αιρετοί εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι οργανικά δεμένοι με τα πρωτοβάθμια σωματεία [αυτό διαφαίνεται και από το Π.Δ. 1/2003, ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003]. Οι αιρετοί οφείλουν να ενημερώνουν, να λογοδοτούν και να εκφράζουν τον κλάδο και τα εκλεγμένα όργανά του και όχι να λειτουργούν ως παράγοντες. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αν υπάρξουν συνάδελφοι που θα εκλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα είναι δοτοί και όχι αιρετοί. Το σωματείο σε καμία περίπτωση δεν θα τους αναγνωρίσει ως εκπροσώπους του κλάδου.

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

apoxh.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γιάννενα προκαλούν έντονες αντιδράσεις - Γονείς ζητούν μαζικές προσλήψεις και τμήματα έως 15 μαθητές
Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς και Ένωση Μαθητών
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γιάννενα προκαλούν έντονες αντιδράσεις - Γονείς ζητούν μαζικές προσλήψεις και τμήματα έως 15 μαθητές
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού και Μάγδα Φύσσα τιμήθηκαν με Βραβείο Ειρήνης
Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τον καθολικό κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών τους, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία
Μαρία Καρυστιανού και Μάγδα Φύσσα τιμήθηκαν με Βραβείο Ειρήνης
αει
Οι φοιτητές άμεσα μετεγγραφή όλων όσοι την έχουν ανάγκη και κατάργηση στα κριτήρια-κόφτες
Η κατάσταση με τις καθυστερήσεις και τα περιοριστικά κριτήρια στις μετεγγραφές δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στους φοιτητές
Οι φοιτητές άμεσα μετεγγραφή όλων όσοι την έχουν ανάγκη και κατάργηση στα κριτήρια-κόφτες
μπεος
Ο Μπέος απαντά με λαϊκισμό στην κρίση αιγοπροβάτων: «Ένα μισθό από τους βουλευτές» για στήριξη των κτηνοτρόφων
«Ας δώσουμε έναν μισθό στους 12 που παίρνουμε και να πάρουμε 11, ξεκινώντας από τον δήμαρχο Βόλου, όλοι οι αιρετοί, και να βοηθήσουμε τους...
Ο Μπέος απαντά με λαϊκισμό στην κρίση αιγοπροβάτων: «Ένα μισθό από τους βουλευτές» για στήριξη των κτηνοτρόφων