Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

ΟΧΙ στο Προσοντολόγιο του ν. 4589/2019 και στην έκδοση πινάκων ανεργίας και απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών (προκήρυξη 1ΓΕ/2019)

Απορριφθέντες, παράβολα και στο βάθος ανεργία!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου, για άλλη μια φορά, επισημαίνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν περίπου 1.850 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, και συγκεκριμένα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1 ΓΕ/2019, για μη υπαγωγή στους πίνακες κατάταξης με πιθανό αποκλεισμό από 1 έως και 2 έτη από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά από τεχνικές δυσλειτουργίες της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ, ασάφειες των οδηγιών σχετικά με το παράβολο, τραγικές διακλαδώσεις μέσω των τραπεζών με καμία διασύνδεση με τα ηλεκτρονικά παράβολα που είχαν εκδοθεί, ελλιπή διαχείριση και πρόβλεψη από μέρους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας. Έπειτα από  την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων γενικής αγωγής, τη Δευτέρα 29/6/2020, ήταν πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες κατάταξης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού γιατί φέρονται είτε ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος, είτε καταχώρησαν λάθος αριθμό παραβόλου ακόμα και περιπτώσεις διπλά εκδοθέντων παραβόλων προέκυψαν εξαιτίας των διαδικαστικών πληρωμών και διασυνδέσεων των τραπεζών με την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης e-παράβολο. Οι  υποψήφιοι φέρονται ως απορριπτέοι λόγω του ότι δεν κατέβαλαν το πληρωμένο παράβολο (ανεξάρτητα εάν έχουν ήδη πληρώσει το παράβολο των 3 ευρώ) εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών, ενώ  πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και αριθμό πρωτοκόλλου δίχως να λάβουν καμία ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής ενώ είχε έρθει η επιβεβαίωση από τον ΑΣΕΠ. Υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που δεν υπάγονται στους πίνακες απορριπτέων αν και η  αίτησή τους καταχωρήθηκε και έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου.

Με βάση όλα τα παραπάνω μία ημέρα πριν απολυθούν 41.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, στις 29 Ιουνίου 2020, εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 45/24-12-2019 και ΦΕΚ 1/24-1-20, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Όλοι είδαμε για μια ακόμα φορά, όπως και στην Ειδική Αγωγή, τις μεγάλες ανακατατάξεις που έγιναν στους πίνακες, με την εφαρμογή του προσοντολογίου, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας δε βρήκαν καν το όνομά τους, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, επαναλήφθηκε το ίδιο έργο που είδαμε και με τους πίνακες της ειδικής αγωγής, δηλαδή συνάδελφοι να πετάγονται εκτός πινάκων, λόγω παράβολου. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν έλυσε το ζήτημα αυτό και για άλλη μία φορά έχουμε συναδέλφους, που εργάζονταν στα σχολεία όλης της χώρας, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος.

Επιπλέον, υπάρχουν συνάδελφοι διετούς φοίτησης που, ενώ είχαν κάνει εξομοίωση, δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, χωρίς δική τους ευθύνη, και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Υπάρχουν επίσης και αρκετού συνάδελφοι διετούς φοίτησης που δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση, γιατί δεν έχουν κάνει εξομοίωση!!!! Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί τόσα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές και τώρα πετιούνται στην ανεργία!!!!

Λάθη έχουν παρατηρηθεί και στο πέρασμα των στοιχείων, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότηση πολλών συναδέλφων και άρα και στη θέση τους στους πίνακες. Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι καλούνται τώρα να κάνουν ένσταση, πληρώνοντας και 20 ευρώ, χωρίς να έχουν ιδέα, πότε και αν θα δικαιωθούν!!!

Όλα αυτά τα ζητήματα, αν δε λυθούν, θα κοστίσουν σε πολλούς συναδέλφους μία θέση εργασίας για τα επόμενα χρόνια, με ό, τι αυτό σημαίνει για την προϋπηρεσία τους, αλλά και για την ίδια τους την προσωπική ζωή.

Γίνεται φανερό, για μια ακόμα φορά ότι, ο νόμος 4589/2019 (Προσοντολόγιο),  δημιουργεί συνεχώς νέες αδικίες και νέες κατηγοριοποιήσεις. Μαζί με το αέναο κυνηγητό ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων προχωρά και σε άμεσες απολύσεις.

Ένα είναι σίγουρο: όσο δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημά μας για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς με μονιμοποίηση των αναπληρωτών  με μόνο κριτήριο το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία, η αδικία θα μας χτυπά την πόρτα με τη μία ή την άλλη μορφή. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ:

• Κατάργηση του νόμου 4589/2020. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπ/κών - Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή, μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.
  • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να δεσμευτεί πως θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών.
  • Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης.
  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του Υπουργείου και των δομών του. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη που αφορούν συναδέλφους που έχουν απόδειξη πληρωμής και παρόλα αυτά εμφανίζονται αποκλεισμένοι. Να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι που δεν ευθύνονται για την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής. Να δοθεί τώρα η δυνατότητα να πληρωθεί το παράβολο απ’ όλες/όλους

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να υιοθετήσει τις θέσεις των συλλόγων μας, να μαζέψει την εικόνα του συνόλου που φαίνεται αυτή τη στιγμή να ξεπερνούν πανελλαδικά τους 2.300 και από κοινού με την ΟΛΜΕ να  στηρίξουν τους συναδέλφους μέχρι τη δικαίωσή τους. Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. και τις ΕΛΜΕ της χώρας να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. στο ΥΠΑΙΘ.

Δεν θα επιτρέψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3