Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός»: Όχι στην ποινικοποίηση των παιδαγωγικών απόψεων και ιδεών
Ανακοίνωση για την κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα των Διευθυντών-Διευθυντριών των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Νάουσας για ένορκη κατάθεση σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» έχει αποδοκιμάσει επανειλημμένα τις πρακτικές συκοφάντησης, εκφοβισμού και δίωξης των εκπαιδευτικών του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στη σχολική διαδικασία, από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Πρόσφατα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας κατέθεσε καταγγελία, για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου, στην εισαγγελία Βέροιας εναντίον των Διευθυντών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάουσας και κατ’ επέκταση και των καθηγητών θεολόγων και δασκάλων που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίοι εφάρμοσαν το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα, κατά το σχ. έτος 2019-2020, όπως όριζαν οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εξ αιτίας της παραπάνω καταγγελίας κλήθηκαν για ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας όλοι οι Διευθυντές- Διευθύντριες των σχολείων του Δήμου Νάουσας, για να διερευνηθεί εάν στα σχολεία τους διδασκόταν το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με τα “νέα αναλυτικά προγράμματα” και από τους φακέλους μαθήματος 2018-2019, οι οποίοι είχαν διανεμηθεί στους μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκφοβιστικές, διχαστικές και αντιπαιδαγωγικές τακτικές συνεχίζονται εδώ και μερικά χρόνια από διάφορους κύκλους, επίδοξους «σωτήρες» του μαθήματος των Θρησκευτικών, μην υπολογίζοντας όμως τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν οι πρακτικές αυτές για την εκπαιδευτική-σχολική κοινότητα, για το ίδιο το μάθημα, αλλά και για το συμφέρον των τελικών αποδεκτών της θρησκευτικής εκπαίδευσης, που είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας.

Ύστερα από τις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις, ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» επανέρχεται στο θέμα αυτό για να δηλώσει και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ότι:

  1. Εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του προς την προωθούμενη ποινικοποίηση των παιδαγωγικών απόψεων και ιδεών, αποδοκιμάζοντας και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, από όπου και αν προέρχεται.
  2. Συντάσσεται με τις Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη θέση που πήραν για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, να στηρίξουν όλους τους εκπαιδευτικούς που διώκονται επιτελώντας το έργο τους στο δημόσιο σχολείο.
  3. Δηλώνει τη συμπαράστασή του προς τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της τάξης, τους οποίους στηρίζει έμπρακτα  στο εκπαιδευτικό έργο τους.
  4. Αποδοκιμάζει τις τακτικές παραπληροφόρησης, καθώς επίσης και τις νοοτροπίες και τις πρακτικές πόλωσης που διχάζουν τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και ολόκληρη την κοινωνία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σταμο
Απώλεια για τον κόσμο της Θεολογίας: Έφυγε ο καθηγητής που μίλησε με αγάπη και θάρρος στην κοινωνία
Θρήνος για τον καθηγητή που έκανε τη Θεολογία κτήμα της κοινωνίας
Απώλεια για τον κόσμο της Θεολογίας: Έφυγε ο καθηγητής που μίλησε με αγάπη και θάρρος στην κοινωνία
mitsotakis
Συντάξεις 2025: Μόνιμο μπόνους 250€ και νέες αυξήσεις – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι μένουν εκτός
Αναλυτικά ποιοι δικαιούνται το βοήθημα, ποιοι μένουν εκτός και τι αλλάζει με την προσωπική διαφορά
Συντάξεις 2025: Μόνιμο μπόνους 250€ και νέες αυξήσεις – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι μένουν εκτός
παιδι
Ένα 6χρονο παιδί από την Κόνιτσα θα κάνει καθημερινά 80 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο
Το παιδί θα αναγκαστεί να διανύει καθημερινά 80 χιλιόμετρα πήγαινε–έλα σε δρόμο που θεωρείται επικίνδυνος και εγκαταλελειμμένος
Ένα 6χρονο παιδί από την Κόνιτσα θα κάνει καθημερινά 80 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο