Κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για το νομοσχέδιο-λαιμητόμο
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Μέσα στην καραντίνα φέρνουν νόμο λαιμητόμο. Απάντηση θα πάρουν ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το συνηθίζουν-ενδεικτικό του “ήθους”- τους οι εκάστοτε κρατούντες (παλιοί και νέοι) να φέρνουν προς ψήφιση νομοσχέδια σε περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω διακοπών. Από την αύξηση του ωραρίου το Πάσχα του 2013 και τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών το καλοκαίρι του ίδιου έτους επί Αρβανιτόπουλου, μέχρι το “Νέο Λύκειο” του Γαβρόγλου που πάλι Πάσχα ήταν όταν το έφερε για ψήφιση, ενώ το “προσοντολόγιο” απολύσεων του ίδιου ήταν Χριστούγεννα. Η Κεραμέως και η κυβέρνηση ΝΔ “αρίστευσε” σε ήθος , ξεπερνώντας τους όλους σε “αντικοινωνική στάση”.

            Με το λαό, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε καραντίνα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον ημιστρατιωτικό νόμο για να περάσει το πιο αντιλαϊκό δημιούργημα στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες.

   Το νομοσχέδιο που γνωστοποίησε σήμερα αποτελεί λαιμητόμο για τα δικαιώματα στις σπουδές! Από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό μέχρι το Γυμνάσιο και το Λύκειο, το ίδιο κατάμαυρο νήμα συνδέει τις  κυβερνητικές εξαγγελίες. Φραγμοί παντού, κόφτες δικαιωμάτων, μέτρα αποκλεισμού μαζί με δημιουργία κλίματος αποθάρρυνσης για την πλειοψηφία των παιδιών του λαού. Πειθάρχηση, χειραγώγιση, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων μέσω αξιολόγησης.

Μια παιδεία ταξική - για λίγους και εκλεκτούς.
Προσαρμοσμένη στον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρούν να επιβάλλουν. 

ΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ -  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

·Τα σωματεία των εκπαιδευτικών να διοργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια σχολείων) για να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

·Όχι συμβολικές κινήσεις - εκδηλώσεις. Αλλά ανοιχτές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις με ασφάλεια και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

·Να αποφασιστεί ΑΠΟΧΗ από κάθε Τηλε-(εκπαίδευση, επιμόρφωση) του υπουργείου. Η στήριξη των μαθητών μας και των οικογενειών τους είναι ο κοινός αγώνας για να μη περάσει το νομοσχέδιο σφαγείο δικαιωμάτων.

Μαζί με γονείς και μαθητές να προστατεύσουμε το καθολικό δικαίωμα στις σπουδές.

Συγκέντρωση  Παρασκευή 24 Απρίλη 2020

στις 12.00  στο Υ. ΜΑ. Θ.

Να διεκδικήσουμε

για όλα τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -για όλο το λαό ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

      Με αυτή τη λογική και σ' αυτή την κατεύθυνση, πρέπει οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν αποτελώντας και βήμα καταγγελίας όλων των αντιδραστικών εξελίξεων σε εργασία και εκπαίδευση. 

Την 1η ΜΑΗ διαδηλώνουμε. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, στις δημοκρατικές ελευθερίες.

afisa_b.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_2.jpg
Χρόνιες πληγές στην Ειδική Αγωγή: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει παραμέληση και ζητά άμεσες λύσεις
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Εκκωφαντική αδιαφορία από το Υπουργείο Παιδείας» — Ξανά στο προσκήνιο τα κενά και οι ελλείψεις στην εκπαίδευση
Χρόνιες πληγές στην Ειδική Αγωγή: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει παραμέληση και ζητά άμεσες λύσεις
ντανταδες
Voucher 500 ευρώ τον μήνα για φύλαξη παιδιών: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα
Στο ΕΣΠΑ η καθολική εφαρμογή του προγράμματος – Περίπου 3.600 γονείς θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για πιστοποιημένη παιδοφύλαξη
Voucher 500 ευρώ τον μήνα για φύλαξη παιδιών: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα
Τζουμέρκα
Κακοκαιρία - Τρόμος στα Τζουμέρκα: Μεγάλη κατολίσθηση – Σπίτια «κρέμονται» στον γκρεμό
Απίστευτες εικόνες στα Τζουμέρκα: Μεγάλη κατολίσθηση λόγω της κακοκαιρίας – Σπίτια «κρέμονται» στον γκρεμό
Κακοκαιρία - Τρόμος στα Τζουμέρκα: Μεγάλη κατολίσθηση – Σπίτια «κρέμονται» στον γκρεμό