ΟΛΜΕ: Η απόφασή  για κλείσιμο των ξενοδοχείων θα οδηγήσει σε αναγκαστική φυγή των εκπαιδευτικών
Προβλήματα σε εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για άμεση παύση της λειτουργίας των ξενοδοχείων ως τις 30 Απριλίου

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), τα προβλήματα προκύπτουν γιατί «οι με ετήσιο ενοίκιο κατοικίες στα νησιά είναι αρκετά περιορισμένες και σε πολλές περιπτώσεις δυσεύρετες».

«Η απόφασή  για κλείσιμο αυτών των ξενοδοχείων θα οδηγήσει στην αναγκαστική φυγή όλων αυτών των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενώ παραμένουν στη βάση εργασίας τους, θα υποχρεωθούν σε επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Το μήνυμα «μείνετε στο σπίτι» καταργείται αυτόματα και οδηγείται ένα πολύ μεγάλο πλήθος συναδέλφων μας σε αναγκαστικές μετακινήσεις», προσθέτει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που προκύπτει στους συναδέλφους από την απόφαση παύσης λειτουργίας των ξενοδοχείων

Η απόφαση της Κυβέρνησης, για άμεση παύση της λειτουργίας των ξενοδοχείων σε όλη την επικράτεια ως τις 30/4, αν και έχει απολύτως κατανοητά και δικαιολογημένα κίνητρα, δεν έλαβε υπόψη της ότι πολλοί αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά και άλλοι δημόσιοι  υπάλληλοι, που υπηρετούν σε νησιά, διαμένουν σε ξενοδοχεία καθώς οι με ετήσιο ενοίκιο κατοικίες στα νησιά είναι αρκετά περιορισμένες και σε πολλές περιπτώσεις δυσεύρετες.

Η απόφασή  για κλείσιμο αυτών των ξενοδοχείων θα οδηγήσει στην αναγκαστική φυγή όλων αυτών των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενώ παραμένουν στη βάση εργασίας τους, θα υποχρεωθούν σε επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Το μήνυμα «μείνετε στο σπίτι» καταργείται αυτόματα και οδηγείται ένα πολύ μεγάλο πλήθος συναδέλφων μας σε αναγκαστικές μετακινήσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί συνέπλευσαν με τις παροτρύνσεις  του κράτους και  της υπηρεσίας και παρέμειναν στα νησιά που υπηρετούν με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του ιού. 

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει άμεσα να τροποποιήσουν την σχετική απόφαση προβλέποντας λύσεις για την τύχη των εργαζομένων.

Η Νησιωτικότητα, όπως πάντα, και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτεί ιδιαίτερες και ξεχωριστές πολιτικές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Γενιδούνιας
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
«Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης»
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
foto_education_pencils_blue.jpg
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Αναρτήθηκαν τα Αποτελέσματα
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γιαννικόπουλο
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»