ΟΛΜΕ: Όχι στην περικοπή ημερομισθίου των αναπληρωτών που θα ασθενήσουν από γρίπη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας: Δε γίνεται το υπουργείο Υγείας να τους ζητάει να μείνουν σπίτι τους και το Παιδείας να κόβει μισθούς...

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 23-01-2020 την εγκύκλιο υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 4133 με θέμα «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» που απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας και μέσω αυτού σε όλες τις σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. Με βάση αυτή την εγκύκλιο, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων «πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών».

Ως γνωστόν οι συνάδελφοι αναπληρωτές σε περίπτωση που αιτηθούν και λάβουν αναρρωτική άδεια, χάνουν το 50% του ημερομισθίου ή αν λάβουν κανονική άδεια περικόπτεται τμήμα του επιδόματος αδείας που λαμβάνεται το καλοκαίρι.

Ζητάμε:

  • Να μην ισχύσει η περικοπή ημερομισθίου ή του επιδόματος αδείας για τους συναδέλφους που θα ασθενήσουν, τη στιγμή που το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι η κατάσταση αναφορικά με την εποχιακή γρίπη είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στο σπίτι σε περίπτωση ασθενείας τους.
  • Την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Νέα σχολική χρονιά: Ο συνολικός αριθμός των κενών που καλείται να διαχειριστεί το Υπουργείο Παιδείας προσεγγίζει ή και ξεπερνά τις 50.000 θέσεις
Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ξεπερνούν κατά πολύ τις επίσημες οργανικές αποτυπώσεις.
Νέα σχολική χρονιά: Ο συνολικός αριθμός των κενών που καλείται να διαχειριστεί το Υπουργείο Παιδείας προσεγγίζει ή και ξεπερνά τις 50.000 θέσεις
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Οι σχολές που οδηγούν στα Logistics – Έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας
Γιατί ενδιαφέρει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών
Πανελλήνιες 2026: Οι σχολές που οδηγούν στα Logistics – Έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας