Η διαχείριση των κενών συνεχίζεται από το ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης, αντί της απαίτησης να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης – Συνεργαζόμενοι, ενημερωτικό συνεδριάσεων  του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκη

Θέματα συνεδρίασης Πέμπτη 9/1 και Πέμπτη 16/1 – αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ

Στις 9-1-2020, ημέρα Πέμπτη και στις 16-1 ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ. Συμμετείχαν και στις δύο συνεδριάσεις οι Π. Ματζιάρης (Δ/ντης Εκπ/σης), Μ. Σαρίκα (νέο διορισμένο μέλος), Μ. Μπέλλας (διορισμένο μέλος), ο Χ. Βαϊτσίδης (αιρετός ΔΑΚΕ), Χ. Ζαγανίδης (αιρετός Παρεμβάσεις). Η Μ. Σαρίκα τοποθετήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ως διορισμένο μέλος με βάση παλιότερες αιτήσεις συναδέλφων και χωρίς να ζητηθούν νέες αιτήσεις, συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ. Αντικατέστησε την Φ. Παπαδοπούλου, διορισμένο μέλος που συμμετέχει στα ψηφοδέλτια των ΣΥΝΕΚ και η οποία παραιτήθηκε χωρίς να αναφέρει τους λόγους της παραίτησής της. Το ΠΥΣΔΕ απασχόλησαν  μια σειρά θέματα. Τα περισσότερα ψηφίστηκαν ομόφωνα, γιατί όπως φαίνεται και από τη θεματολογία και τις αποφάσεις που με συνεκτικό τρόπο καταγράφουμε, είναι αυτονόητη ή έγκρισή τους από όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ. Θα πρέπει να έχει κανείς ισχυρούς λόγους να μην ψηφίσει αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, ή να αρνηθεί τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων. Διαφωνήσαμε όμως στις διαθέσεις για συμπλήρωση ωρών γιατί αντί να λύνουν προβλήματα συγκαλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης  για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών. Έχουμε θέσει στη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ να συζητηθεί ως θέμα η λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.

 

Για το ΓΕΛ του Άδενδρου και την Θετική Ομάδα Προσανατολισμού έπρεπε να λειτουργεί!

Τη Δευτέρα 13/1 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών από το Γ/Σ και το ΓΕΛ Άδενδρου (Διευθυντές, συνάδελφοι), μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ και των αιρετών με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης όπου τέθηκε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της μη λειτουργίας της Ομάδας Προσανατολισμού θετικής στο ΓΕΛ Άδενδρου. Ζητήθηκε η λειτουργία της Ομάδας γιατί συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών που μετακινούνται σε διπλανό σχολείο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Η αντιπροσωπεία επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και της Διεύθυνσης που ενώ την προηγούμενη φορά έδινε συγκεκριμένο το κενό και του Άδενδρου, την τελευταία φορά αυθαίρετα και χωρίς αντικειμενική αιτιολόγηση, όπως προκύπτει από την επιχειρηματολογία του Διευθυντή το αφαίρεσε και δεν το έστειλε στο υπουργείο. Φυσικά με τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών που έκανε το υπουργείου στις 13-1 και ήταν μόνο για συγκεκριμένα σχολεία, το σχολείο δεν καλύφτηκε. Επισημαίνουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για άνιση αντιμετώπιση μεταξύ των σχολείων, αφού με ίδιο αριθμό μαθητών σε άλλα σχολεία έδωσε έγκριση. Ευθύνες έχει όμως και ο Διευθυντής, αφού το Άδενδρο κόπηκε στην αρχή (Σεπτέμβριος)  από τον ίδιο, μετακίνησε εκπαιδευτικό ΠΕ04.01 από το σχολείο, στη συνέχεια δεν το συμπεριέλαβε στα σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν  Ομάδες Προσανατολισμού χωρίς έγκριση, παρά την υπόσχεση που έδωσε σε αντίστοιχη αντιπροσωπεία που έκανε παράσταση διαμαρτυρίας (Νοέμβριος) και τώρα αφαίρεσε το σχολείο από τις προτάσεις που κατέθεσε. Ευθύνες υπάρχουν και στον Περιφερειακό Διευθυντή ο οποίος μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών που οργανώθηκαν από κοινού με τις ΕΛΜΕ  έδωσε υπόσχεση ότι θα συμβάλλει για τη λειτουργία του. Το Άδενδρο είναι μεταξύ των λίγων σχολείων  στο οποίο δε δόθηκε ούτε επίσημη, ούτε άτυπη έγκριση. Διευθυντής Εκπαίδευσης και Διευθυντής Περιφέρειας οφείλουν να συμπεριλάβουν το Άδενδρο ως συγκεκριμένο σχολείο για την πρόσληψη αναπληρωτή και να κάνουν όλες τις ενέργειες που τους αναλογούν για αυτό. Μια τέτοια στάση την οφείλουν απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που μπήκε στην επικίνδυνη κόκκινη ζώνη των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος σχολείων.

 

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ Πέμπτη 9/1

 

Θέμα 1ο: Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή:  Εγκρίθηκε  σε συναδέλφους (δύο σ/φους ΠΕ86, σ/σα ΠΕ85, σ/σα αναπληρώτρια ΕΑΕ ΠΕ02, σ/σα αναπληρώτρια ΕΑΕ ΠΕ04.04) η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων σπουδών: Εγκρίθηκε για είκοσι συναδέλφους αναπληρωτές Ενισχυτικής  Διδασκαλίας (8 ειδικότητας ΠΕ02, 7 ειδικότητας ΠΕ03, 2 ειδικότητας ΠΕ04.01, 6 ειδικότητας ΠΕ06) η συνάφεια των τίτλων σπουδών μεταπτυχιακών σπουδών για μισθολογική εξέλιξη. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 3ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη εκπαιδευτικών: Εγκρίθηκε για μία συναδέλφισσα ΠΕ02 αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 4ο: Διαθέσεις εκπαιδευτικών στα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) : Εγκρίθηκε για δύο συναδέλφους, ειδικοτήτων ΠΕ80 και ΠΕ87.03, η μερική διάθεσή τους από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στο αντίστοιχο Ε.Κ. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 5ο: Τοποθέτηση μεταταγμένων εκπαιδευτικών : Συνάδελφος, ειδικότητας ΠΕ03 που μετατάχθηκε από ειδικότητα ΠΕ86 τοποθετήθηκε στο ΓΕΛ Σοχού και με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου  στο 1 Γ/Σ Αγίου Αθανασίου. Δύο συναδέλφισσες μετατάχθηκαν από ειδικότητες ΔΕ01.17 σε ΤΕ01.19 παραμένοντας στα ίδια σχολεία που υπηρετούσαν. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 6ο:Έγκριση ανάθεσης υπερωριών : Εγκρίθηκε η υπερωριακή απασχόληση για 1 ώρα δύο συναδέλφων αναπληρωτών ειδικοτήτων ΠΕ04.04 και ΠΕ06 (4-1). Δεν εγκρίναμε τις συγκεκριμένες υπερωρίες γιατί το ΠΥΣΔΕ γενικευμένα εγκρίνει όλες τις υπερωρίες και λειτουργούν πλέον ως τρόπος κάλυψης των κενών, αντί της πρόσληψης αναπληρωτών. Ακόμη γιατί έχουμε επισημάνει τις αδικίες που υφίστανται οι αναπληρωτές από το ΠΥΣΔΕ και τη Διεύθυνση που προσδιορίζει τα κενά πριν την τοποθέτησή τους με το σύνολο των ωρών (23), με συνέπεια μετά να τους αναγκάζουν να πάρουν υπερωρίες τις ώρες που περισσεύουν μετά την έγκριση του μειωμένου ωραρίου που τους αντιστοιχεί λόγω προϋπηρεσίας πολλών χρόνων.

 

Θέμα 7ο: Διαθέσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις συμπλήρωσης ωραρίου:

 Ÿ Διάθεση συναδέλφου ΠΕ03 από μετάταξη που τοποθετήθηκε στο ΓΕΛ Σοχού για 4 ώρες στο 1ο Γ/Σ Αγίου Αθανασίου (ομόφωνα η απόφαση). Εγκρίναμε την μετακίνησή του σε άλλη ομάδα σχολείων γιατί στο ΓΕΛ Σοχού έχει λίγες ώρες.

Ÿ Διάθεση συναδέλφου ΠΕ04.01 από Γ/Σ Σοχού για 10 ώρες στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. (ομόφωνα η απόφαση).

 

Θέμα 8ο: Εξέταση αιτήσεων-ενστάσεων εκπαιδευτικών: Εξετάστηκε αίτηση συναδέλφου ΠΕ01 για να μετακινηθεί στο Εκκλησιαστικό Σχολείο για διδασκαλία του μαθήματος εικονογραφίας. Η αίτηση του ομόφωνα δεν έγινε αποδεκτή γιατί δεν υπάρχει τρόπος κάλυψης των ωρών του συναδέλφου. Προτείναμε να ζητήσουμε αναπληρωτή και μετά να προκηρυχτεί η θέση και να κοινοποιηθεί σε όλα τα σχολεία για να καλυφθεί μετά από αιτήσεις των ενδιαφερόμενων συναδέλφων. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.

 

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ Πέμπτη 16/1

 

Θέμα 1ο: Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή:  Εγκρίθηκε  σε συναδέλφους (σ/φο ΠΕ86, σ/σα ΠΕ02, σ/σα ωρομίσθια, σ/σα αναπληρώτρια ΠΕ08) η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων σπουδών: Εγκρίθηκε για επτά συναδέλφους (σ/φο ΠΕ04.01, σ/σα ΠΕ04.01, σ/σα ΠΕ04.04, σ/σα αναπληρώτρια Ενισχυτική  Διδασκαλία (Ε.Δ.) ΠΕ03, σ/σα αναπληρώτρια Ε. Δ. ΠΕ06, σ/σα αναπληρώτρια Ε. Δ. ΠΕ04.01, σ/σα αναπληρώτρια Ε. Δ. ΠΕ04.04) η συνάφεια των τίτλων σπουδών μεταπτυχιακών σπουδών. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 3ο: Αναγνώριση/τροποποίηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών για βαθμολογική εξέλιξη: Εγκρίθηκε για δώδεκα συναδέλφους  η αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη και για έναν έγινε τροποποίηση. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 4ο: Τροποποίηση τοποθέτησης διάθεσης αναπληρωτή σε ΕΕΕΕ-Κ. Τροποποιήθηκε η διάθεση συναδέλφου και είναι εξ ολοκλήρου στο ΕΕΕΕ- Κ Αγίου Αθανασίου.(ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 5ο: Διαθέσεις/ανακλήσεις εκπαιδευτικών στα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) : Εγκρίθηκε για τρεις συναδέλφους, ειδικοτήτων ΠΕ87.09 και ΠΕ78, η μερική διάθεσή τους, από τους οποίους ο ένας με ολική στο  Ε.Κ. Σταυρούπολης. Οι τρεις είναι από το Εσπερινό  ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και ο ένας από το ΕΠΑΛ Πολίχνης.  Έγινε η ανάκληση ενός συναδέλφου ΠΕ86 από το Ε.Κ. Σταυρούπολης  στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 6ο: Ανάθεση θεωρητικού μέρους μικτών μαθημάτων: Εγκρίθηκε για δεκαοκτώ συναδέλφους υπεύθυνους τομέα και εργαστηρίου (7 ΕΠΑΛ Κουφαλίων, 3 από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 8 από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου), η ανάθεση θεωρητικών μαθημάτων μέχρι 25%. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 7ο: Έγκριση ωρών τρίτης (γ΄) ανάθεσης: Εγκρίθηκε η ανάθεση για 2 ώρες σε συνάδελφο ΠΕ01 η διδασκαλία μαθήματος γ΄ ανάθεσης. (4-1)  Δεν εγκρίναμε γιατί ο κλάδος είναι αντίθετος στις γ΄ αναθέσεις  μαθημάτων.  

 

Θέμα 8ο:Έγκριση ανάθεσης υπερωριών : Εγκρίθηκε η υπερωριακή απασχόληση για 2 ώρες σε συναδέλφισσα υποδιευθύντρια ΠΕ06 και σε αναπληρωτή ΠΕ03 για 1 ώρα. (4-1).  Δεν εγκρίναμε γιατί ο κλάδος είναι αντίθετος στην υπερωριακή απασχόληση και ήδη έχουμε τοποθετηθεί για το ζήτημα σχετικά με τις υπερωρίες.

Θέμα 9ο: Εγκρίθηκε η ολική διάθεση αναπληρωτή εκπαιδευτικού στις προσφυγικές δομές από το ΓΕΛ Κορώνειας στο Γ/Σ Κορώνειας. (ομόφωνα η απόφαση)

 

Θέμα 10ο: Διαθέσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις συμπλήρωσης ωραρίου: Το ΠΥΣΔΕ ενέκρινε 12 διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου και 7 τροποποιήσεις. Το ΠΥΣΔΕ συνολικά συνεχίζει να διαχειρίζεται τα κενά συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία με μια απαράδεκτη στάση συνεχίζει να μην καλύπτει τα κενά. Προσλαμβάνει κάθε φορά ελάχιστους αναπληρωτές που δεν επαρκούν όμως ούτε για τα κενά που ισχύουν από την αρχή της χρονιάς, ούτε όπως είναι φυσικό για αυτά που προκύπτουν από ασθένειες εκπαιδευτικών. Εγκρίναμε τις 11 από τις διαθέσεις. Τοποθετηθήκαμε αρνητικά στις υπόλοιπες 9 αιτιολογημένα (4-1). Πρόκειται για μετακινήσεις για 2 ώρες, για κάλυψη μαθημάτων β΄ ανάθεσης σε άλλα σχολεία, μετακινήσεις σε τέσσερα σχολεία, μετακινήσεις από μικρά σχολεία που δε παίρνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες τους, μετακινήσεις συναδέλφων που έχουν προβλήματα υγείας.

Σημειώνουμε ότι δεν εγκρίναμε την τροποποίηση της διάθεσης συναδέλφου ΠΕ03 που άφησε τις ώρες στο 1ο Γ/Σ Αγίου Αθανασίου στο οποίο διατέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση (9/1). Οι ώρες θα δοθούν για υπερωριακή απασχόληση σε άλλον! Ο συνάδελφος ΠΕ03 στάλθηκε να καλύψει ώρες συναδέλφισσας που μετακινείται στην ειδική αγωγή. Σημειώνουμε ότι μέχρι τώρα η συναδέλφισσα δεν μετακινήθηκε σε τμήμα ένταξης γιατί το ΠΥΣΔΕ είχε κρίνει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις για αυτό.

 

Θέμα 11ο: Εξέταση αιτήσεων-ενστάσεων εκπαιδευτικών:

Ÿ Δεν εγκρίθηκε αίτηση του Εκκλησιαστικού Σχολείου για μετακίνηση εκπαιδευτικού ΠΕ01 για να διδάξει το μάθημα της εικονογραφίας γιατί δεν περισσεύουν εκπαιδευτικοί ΠΕ01. (ομόφωνα η απόφαση) Επαναλάβαμε την πρόταση που καταθέσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν υπήρχε αίτηση συναδέλφου για το ίδιο θέμα και ζητήσαμε να ενημερωθεί η διεύθυνση του σχολείου.  

Ÿ Εγκρίθηκε αίτηση Διευθυντή σχολείου για κάλυψη του ωραρίου του κατά μια ώρα με αντικείμενο στην ειδική αγωγή γιατί τηρεί της προϋποθέσεις. (ομόφωνα η απόφαση)

Ÿ Δεν εγκρίθηκε ένσταση συναδέλφισσας αναπληρώτριας που εργάζεται σε ΣΔΕ για έγκριση της προϋπηρεσίας κατά 20 μέρες γιατί κατέθεσε εκπρόθεσμη αίτηση. (4-1) Η πρότασή μας να γίνει αποδεκτή η αίτησή της για να μην χάσει τις αντίστοιχες μέρες από προϋπηρεσία για εργασία στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν έγινε αποδεκτή.

σχετικά άρθρα

Στο κολαστήριο του «Παιδικού Σπιτιού»: Επαναλαμβάνεται η δίκη του πρώην προέδρου
Στο κολαστήριο του «Παιδικού Σπιτιού»: Επαναλαμβάνεται η δίκη του πρώην προέδρου
Βιασμούς, ξυλοδαρμούς και ψυχολογική βία από τον πρώην πρόεδρο του οικοτροφείου βίωναν επί σειρά ετών οι ανήλικοι τρόφιμοι - Εκπαιδευτικός,...
Στο κολαστήριο του «Παιδικού Σπιτιού»: Επαναλαμβάνεται η δίκη του πρώην προέδρου
Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα: «Πολιτικές συρρίκνωσης και περικοπών ξανά από το υπ. Παιδείας»
Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα: «Πολιτικές συρρίκνωσης και περικοπών ξανά από το υπ. Παιδείας»
ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να ζητήσουν παράταση των διαδικασιών και τα ΠΥΣΔΕ να μη συνεδριάσουν μέχρι τότε, ζητούν οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας
Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα: «Πολιτικές συρρίκνωσης και περικοπών ξανά από το υπ. Παιδείας»