Thumbnail
Οι εν λόγω μαθητές προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, αφού τα όργανα της τάξης τους έβγαλαν με δόλιο τρόπο από το σχολείο τους και κατόπιν τους ζήτησαν τα στοιχεία.

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου

e-mail: [email protected]

http://elme-rethymno.blogspot.com

Ρέθυμνο, 16/10/2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαμαρτυρία για την προσαγωγή μαθητών του Μουσικού Σχολείου

Το σημερινό γεγονός (16/10) της προσαγωγής και εξακρίβωσης στοιχείων 2 μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας είναι ένα ακόμα επεισόδιο κλιμάκωσης της τρομοκρατικής πολιτικής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια. Παρόλο που τελικά οι αστυνομικές αρχές λογοδότησαν και ζήτησαν συγγνώμη από τους μαθητές, τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου χάρη στην άμεση και συλλογική τους αντίδραση, το μήνυμα από τις κρατικές αρχές στάλθηκε: Όποιος τολμάει να διαταράσσει τη νεκρική σιγή που επιθυμεί η κυβέρνηση, θα βρίσκεται υπόλογος.

Οι εν λόγω μαθητές προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, αφού τα όργανα της τάξης τους έβγαλαν με δόλιο τρόπο από το σχολείο τους και κατόπιν τους ζήτησαν τα στοιχεία. Οι μαθητές έκαναν το έγκλημα να μη φέρουν ταυτότητες και οι αστυνομικοί, με αυτή την πρόφαση τους μετέφεραν στο τμήμα.

Επισημαίνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές από αντιπροσώπους μιας κρατικής υπηρεσίας, εκτός από κατάφορα άδικες, αναίτιες και στα όρια της νομιμότητας, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικές και βαθιά τραυματικές εμπειρίες για έναν ανήλικο.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός, κυρίως όμως τη σκοπιμότητα της τρομοκράτησης των μαθητών και όλων των αγωνιζόμενων πολιτών που αυτό υπηρετεί. Στους επερχόμενους αγώνες ενάντια στην οριστική κατεδάφιση της κοινωνίας και της χώρας, η τρόικα της κυβέρνησης και η τρόικα των τοκογλύφων θα βρουν τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς ενωμένους απέναντί τους, στο πλευρό όλων των εργαζομένων.

 

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

 

Δήμητρα Ντρέκη

Ο Γραμματέας

 

Παναγιώτης Βασιλειάδης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pyspe_a_athinas.jpg
33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Προκλήσεις στα νηπιαγωγεία και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
Αναλυτική ενημέρωση από την 33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
33η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Προκλήσεις στα νηπιαγωγεία και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 242 Θέσεις μόνιμου προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία

Στις 17 Ιουνίου 2025, εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2024 του

ΑΣΕΠ: 242 Θέσεις μόνιμου προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία
Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου στον ΟΗΕ: «Η κατάρρευση των δικαιωμάτων των γυναικών απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία»
Δυναμική παρέμβαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις γυναίκες του Αφγανιστάν στο HRC59
Μιχαηλίδου στον ΟΗΕ: «Η κατάρρευση των δικαιωμάτων των γυναικών απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία»