Για τη Β' περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΠΕΓΜΚΣ
Ανακοίνωση

Την Κυριακή 3/11/2019, στο Μουσικό σχολείο Βέροιας έλαβε χώρα η Β’ Περιφερειακή Σύσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων. Προσκεκλημένοι ήταν τα μέλη των Δ.Σ καθώς και οι αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ένωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των μουσικών σχολείων Βέροιας, Αλεξανδρούπολης, Αμύνταιου, Γιαννιτσών, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Σιάτιστας  και των καλλιτεχνικών σχολείων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολείων των οποίων εκπρόσωποι παραβρέθηκαν. Οι γονείς από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, καθώς επίσης εκπαιδευτικοί και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Βέροιας,  ενημερώθηκαν για τη συνάντηση την Παρασκευή 1/11/2019 εκπροσώπων του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση η οποία ακολούθησε τους χαιρετισμούς του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, του αντιπροέδρου της Α.Σ.Γ.Μ.Ε Θανάση Κοκονά και του εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων και της Ομοσπονδίας Γονέων του νομού Ημαθίας Γιώργου Αρβανίτη, δόθηκε η ευκαιρία να καταγραφούν συγκεκριμένα προβλήματα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, να δοθούν διευκρινήσεις  αλλά και να εκφραστούν απόψεις πάνω στα θέματα τα οποία τέθηκαν εισηγητικά. Τη σύσκεψη απασχόλησαν τα ζητήματα των κενών, των κτηριακών εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού των σχολείων, της σίτισης. Συζητήθηκαν ακόμα τα προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών, το θέμα της συγγραφής και δωρεάν διανομής διδακτικών εγχειριδίων μελέτης, ο νέος τρόπος εισαγωγής σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αφαίρεση της δυνατότητας σε υποψηφίους προηγούμενων ετών να συμπληρώσουν μηχανογραφικό κάνοντας χρήση του 10%, καθώς και το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι νέοι φοιτητές των τριών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών στους οποίους δε δίνεται το δικαίωμα να αιτηθούν μετεγγραφής. Αναπτύχθηκε τέλος το αίτημα για εφαρμογή της προβλεπόμενης από τον ιδρυτικό νόμο για τα μουσικά σχολεία διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου στην Ευρωπαϊκή Μουσική, τη Βυζαντινή Μουσική και τα Παραδοσιακά Όργανα, καθώς και το θέμα της πιστοποίησης του επιπέδου σπουδών στα μουσικά μαθήματα.

Το πρόβλημα των κενών στα σχολεία μας αναδείχθηκε από τους γονείς ως το μείζον ζήτημα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των σχολείων και τα παιδιά μας δεν έχουν τους εκπαιδευτικούς τους στις θέσεις τους. Η τακτική της πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων ούτε τις άμεσες ανάγκες των σχολείων καλύπτει, εφαρμόζεται ετεροχρονισμένα και δεν αποτελεί λύση για την εκπαίδευση την οποία δικαιούνται η μαθητές. Απαιτούνται άμεσα διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

Η Β΄ Περιφερειακή Σύσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων ολοκλήρωσε τις εργασίες της δεσμευόμενη πως θα προχωρήσει στο συντονισμό πανελλαδικών κινητοποιήσεων του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας των μουσικών σχολείων. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για τη ζεστή φιλοξενία τους.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας. Μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς διεκδικούμε:

Αποκλειστικά δωρεάν, δημόσια, εκπαίδευση, αντίστοιχη των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3