7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης: Hμερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων Erasmus+
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα

Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στις 11:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος «Ευκλείδης», στην οδό Παπαναστασίου 13 στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων για το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας ΕRASMUS+ / KA2 του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης,  με τίτλο  «Drama and Theatre in Europe: An Innovative Path to Education» (Το Δράμα και το θέατρο στην Ευρώπη: ένα καινοτόμο μονοπάτι στην εκπαίδευση) και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης :2017-1-ES01-KA219-037994_3.

Το πρόγραμμα είναι μία σύμπραξη μεταξύ των χωρών: Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Διευθύντρια του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης κα Τριανταφύλλου Σοφία.

Στόχος του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτική συνεργασία και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των 6 ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετείχαν, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης καθώς και η απόκτηση ακαδημαϊκών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων από τους εμπλεκόμενους  μαθητές.

Το θεατρικό δράμα αξιοποιήθηκε ως εναλλακτικό ολιστικό περιβάλλον διδασκαλίας για την απόκτηση εκπαιδευτικών και συναισθηματικών ικανοτήτων, και ταυτόχρονα  συνέβαλε στη βελτίωση της   αγγλικής γλώσσας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η παιδαγωγική ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, η οποία θα παρουσιάσει  το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εμπειριών που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των 2 ετών που διήρκησε το πρόγραμμα.

Παράλληλα ελπίζουμε, στη συνέχιση τέτοιου είδους δράσεων και για περισσότερους συμμετέχοντες στο μέλλον.

best of network

σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τη συμμετοχή των νέων στις ευρωεκλογές αύριο
Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τη συμμετοχή των νέων στις ευρωεκλογές αύριο
Στις 18:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τη συμμετοχή των νέων στις ευρωεκλογές αύριο