Ανακοινώσεις της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής-Περιστέρι
Ανακοινώσεις της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής-Περιστέρι για: 1ο ΓΕΛ Γέρακα/Γάζα-Παλαιστίνη/Δίκη αντιφασιστών/Λυκειακές επιτροπές και βαθμολογικά κέντρα

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ

Το ΔΣ υιοθετεί την ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και δηλώνει την αμέριστη  συμπαράσταση στον σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης με την κατάθεση προσωπικών  μηνύσεων  εναντίον του Συλλόγου Διδασκόντων., με αφορμή την παρέλαση 28-10-18. Με τη διαστρέβλωση και την αξιοποίηση του γεγονότος από ΜΜΕ και άλλους κύκλους, για δήθεν πατριωτικούς σκοπούς, ακολουθεί σειρά συμβάντων στοχοποίησης, ύβρεων και απειλών που δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από το Νοέμβριο του 2018. Η ομόφωνη απόφαση του Σ..Δ. σχετικά με το περιστατικό στην παρέλαση, είχε στόχο την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής ζωής και την τήρηση των κανόνων που την διέπουν.

Η ποινικοποίηση των διαδικασιών της λήψης απόφασης από το Σ.Δ. του 1ου  ΓΕΛ Γέρακα στρέφεται ενάντια στη δημοκρατική  λειτουργία του σχολείου, επιχειρεί να καλλιεργήσει το μίσος και το διχασμό ανάμεσα στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως  προσβάλλει και αμφισβητεί τον ίδιο τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του λειτουργήματός μας. Η προσπάθεια να  μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της σχολικής ζωής και της σχέσης των παραγόντων της από τις αίθουσες του σχολείου στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν θα περάσει.

Ταυτόχρονα σχετικά με την προσπάθεια αξιοποίησης του γεγονότος από ακροδεξιούς, εθνικιστικούς κύκλους, δηλώνουμε ότι ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διδάξουμε την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, να αποτρέψουμε τους μαθητές μας από το να πέσουν θύματα του φασισμού, να καταπολεμήσουμε την ξενοφοβία, το μίσος απέναντι στον συνάνθρωπο, να αντιμετωπίσουμε αλυτρωτισμούς, να αποτρέψουμε να χυθεί δηλητήριο στις ψυχές των μαθητών μας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, καθηγητές-μαθητές-γονείς για ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλους, που θα προάγει τη δημοκρατία και την ισότητα, προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ποινική και διοικητική δίωξη των συναδέλφων!

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)   

KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Tο κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, χωροφύλακας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, διεξάγει τις τελευταίες μέρες επιχείρηση μαζικών εκκαθαρίσεων και δολοφονιών στη λωρίδα της Γάζας. Έχει εξαπολύσει αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις, βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές με δεκάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες, μετατρέποντας σε ερείπια ολόκληρες περιοχές. Ο ίδιος ο Νετανιάχου δίνει εντολές για «μαζικές επιθέσεις» και έθεσε τη Γάζα σε καθεστώς «ολοκληρωτικού αποκλεισμού», ενώ στην περιοχή αυτή της Παλαιστίνης, εδώ και μια δεκαετία, καταστρέφουν νοσοκομεία, σχολεία και τις άλλες υποδομές και επιβάλουν μια άνευ προηγουμένου εθνοκάθαρση. Οι ΗΠΑ και ο Τραμπ επιχαίρουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο την πολιτική του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό, βαπτίζοντας τρομοκράτες όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται, αφού το Ισραήλ είναι το μακρύ χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, με επιθέσεις στη Συρία, στο Λίβανο και απειλές στο Ιράν.          Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας «σφυρίζουν κλέφτικα» για τα εγκλήματα του συνεταίρου και συμμάχου Νετανιάχου στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται στενά μαζί του προωθώντας τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στη Γάζα, η επέκταση της κατοχής στη Δυτική Όχθη, η αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και η πρόσφατη δήλωση Τραμπ για προσάρτηση στο Ισραήλ των κατεχομένων συριακών υψιπέδων του Γκολάν, ενισχύουν το Ισραήλ και περιθωριοποιούν το Παλαιστινιακό, χτυπώντας ανελέητα κάθε αντίσταση.

Τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναβαθμίζουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια αυτή την περιοχή, οξύνοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές και περιφερειακές δυνάμεις, ενώ πυκνώνει η στρατιωτική τους παρουσία, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» επικίνδυνο για όλους τους λαούς της περιοχής.

Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής-Περιστέρι καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, στηρίζει τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την τυχοδιωκτική συμμαχία με το Ισραήλ, στα πλαίσια της εξάρτησής της από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ
 • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Στις 26 Μάη 2018 κατά την διάρκεια διανομής υλικού των μελών και φίλων της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) στο Πέραμα, έξω από τα γραφεία του Χρυσαυγίτικου εργοδοτικού Σωματείου «Ο Άγιος Νικόλαος», στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από οργανωμένη ομάδα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με πέτρες, λοστάρια και άλλα αντικείμενα, που είχε σκοπό να προκληθούν τραυματισμοί στην ομάδα των αντιφασιστών. Η στάση των αντιφασιστών απέτρεψε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι νεοναζιστές να πάρουν πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Στη συνέχεια η ομάδα των αντιφασιστών κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση για τις απρόκλητες επιθέσεις των φασιστών. Εκεί είχε καταφθάσει ο γνωστός χρυσαυγίτης Λαγός και συμπεριφερόταν ως Διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Η αστυνομική αρχή, με τρόπο ακατανόητο προχώρησε στις προσαγωγές 6 μελών της ΟΡΜΑ που έγιναν συλλήψεις και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η ΕΛΜΕ μας καταδικάζει την προσπάθεια της αστυνομίας να μετατρέψει τα θύματα της φασιστικής επίθεσης σε θύτες και κατηγορουμένους. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου και της Χρυσαυγίτικης συμμορίας, καθώς και για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της. Απαιτούμε:

 • Την αθώωση στις 14 Μάη των αντιφασιστών της ΟΡΜΑ και την αυστηρή καταδίκη της επίθεσης των Χρυσαυγιτών.
 • Το κλείσιμο των Χρυσαυγίτικων γραφείων καθώς και του αντίστοιχου δουλεμπορικού γραφείου, που λειτουργεί ως γιάφκα της Χρυσής Αυγής, του σωματείου «Άγιος Νικόλαος».

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Ανακοίνωση σχετικά με τη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών και τη στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων.

 Αυτή την εποχή, συγκροτούνται οι λυκειακές επιτροπές για τα εξεταστικά κέντρα, για τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου. Επίσης ορίζεται το επικουρικό προσωπικό των βαθμολογικών κέντρων.

 Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας δηλώνει ότι οι επιτροπές αυτές πρέπει αφ΄ενός να στελεχώνονται με εκπαιδευτικούς που να διαθέτουν την αντίστοιχη εμπειρία, για να μπορούν να επιτελέσουν το ρόλο τους, αλλά αφ΄ετέρου είναι επιτακτική η ανάγκη ανανέωσης αυτών των επιτροπών σε ικανό βαθμό ώστε να μην φαίνεται ως ισόβιο κεκτημένο κάποιων.

 Οι συνεχιζόμενες πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας έχουν οδηγήσει σε μεγάλες  μειώσεις μισθών και οικονομική δυσχέρεια, με συνέπεια οι αμοιβές από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, να είναι αναγκαία για πολλούς συναδέλφους.        Είναι επίσης πασιφανές ότι πρέπει να αποκτούν εμπειρία περισσότεροι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ώστε να αντικαθιστούν άλλους. Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, η δυνατότητα συμμετοχής πρέπει να είναι ανοικτή και διαφανής.     Για την επιλογή προσωπικού (ειδικά για το επικουρικό προσωπικό στα βαθμολογικά κέντρα) προτείνουμε και απαιτούμε:

 • Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση όλων των συναδέλφων και να δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών αιτήσεων.
 • Κάθε χρόνο να ανανεώνεται το προσωπικό σε μεγάλο βαθμό.
 • Αν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από τις θέσεις να γίνεται κλήρωση.
 • Να υπάρχει προτεραιότητα στους συναδέλφους με οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά προβλήματα.
 • Οι συνάδελφοι που θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία από προηγούμενες επιτροπές πρέπει να αλλάζουν μετά από 2 έτη.
 • Να μην επιλέγονται στελέχη εκπαίδευσης (σύμβουλοι, δ/ντές, υποδ/ντές) παρά μόνο για τις θέσεις που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις.
 • Να μην επιλέγονται και οι δύο σύζυγοι.
 • Ο τελικός κατάλογος να κοινοποιείται στις σχολικές μονάδες.

Αιτούμαστε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και την ΠΔΕ, τα παραπάνω, καθώς επίσης να δημοσιευτούν οι κατάλογοι των προαναφερόμενων επιτροπών των τριών τελευταίων ετών, για λόγους στοιχειώδους διαφάνειας.

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)   

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό