Thumbnail
Αλληλεγγύη στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), έπειτα από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, κ. Δ. Κυριτσόπουλου, «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, δημοσίως, προφορικώς και γραπτώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει της, εκδήλως ανακριβών στοιχείων και με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις», «για αναξιοπρεπή ανάρμοστη και ανάξια υπαλλήλου συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας»,  και για «παράβαση καθήκοντος, κατά τον ποινικό κώδικα, χρησιμοποιώντας τη θέση της ως προέδρου της ΕΛΜΕ για την εξυπηρέτηση «φίλων» της, με πρόθεση (δόλο) και με σκοπό να βλάψει εμένα και την υπηρεσία και να αποκτήσει ηθικό όφελος»!!!

Το «έγκλημα» της συναδέλφου μας είναι ότι υπερασπίζεται σταθερά και ανυποχώρητα τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών της Εύβοιας, τους οποίους εκπροσωπεί, αγωνίζεται σθεναρά για τα δικαιώματα των συναδέλφων της και για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τις οποίες στηρίζει και εφαρμόζει στην Εύβοια ο κ. Κυριτσόπουλος.

Ο εν λόγω Διευθυντής έχει καταγγελθεί πολλές φορές από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, από πολλές ΕΛΜΕ της χώρας, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, για τις αυταρχικές, αντιεκπαιδευτικές και αντιδημοκρατικές του ενέργειες. Αφού αναγκάστηκε να ανακαλέσει πρόσφατα, την απόφασή του, με την οποία έθετε εμπόδια και περιορισμούς στη λειτουργία της ΕΛΜΕ και τη συμμετοχή των μελών της στις εκλογές ανάδειξης του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε τώρα να επιστρατεύσει ολόκληρο το δημοσιοϋπαλληλικό και ποινικό κώδικα, κατασκευάζοντας ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ.

Με την ΕΔΕ που διενεργείται, παραβιάζεται κατάφωρα το Άρθρο 23 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι «το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολή της».

Είναι πρωτοφανής αυτή η πράξη της διοίκησης και πρέπει να βρει το εκπαιδευτικό κίνημα σύσσωμο απέναντί της! Αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που θέλει να φιμώσει το Συνδικάτο, να υποτάξει διά μέσου των απειλών και των πειθαρχικών ποινών την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και αποτελεί κατάφωρη κατάχρηση της εξουσίας της διοίκησης. Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι τα Σωματεία και ο μαχόμενος συνδικαλισμός θα είναι το μακρύ χέρι της διοίκησης, θα της κάνουν τεμενάδες και θα τη λιβανίζουν.

Δεν θα σιωπήσουμε! Τα συνδικάτα δεν θα μετατραπούν σε παραμάγαζα της διοίκησης, όπως επιδιώκουν οι εκπρόσωποι του παλιού και νέου συνδικαλισμού.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, οι εκπρόσωποι των οποίων αρνούνται στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το στοιχειώδες και αυτονόητο: να εκφράσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την αλληλεγγύη του στη διωκόμενη συνάδελφο και να ζητήσει την ανάκληση της ΕΔΕ. Έφτασαν, μάλιστα, σε τέτοιο σημείο ευτελισμού τα συνδικαλιστικά οργάνα που μεθόδευσαν μέσα σε πέντε ημέρες την ανατροπή πρόσφατης θετικής απόφασης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΣΕΡΑ (ΣΥΝΕΚ) και ΔΑΚΕ ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που απαίτησαν μάλιστα (χωρίς να το κατορθώσουν, βέβαια) να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, για να ισχυριστούν ότι η προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας για στήριξη και αλληλεγγύη στη διωκόμενη πρόεδρο έπρεπε να μείνει καταγεγραμμένη μόνο στα πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και να μη δοθεί στη δημοσιότητα!!!

Στις μεθοδεύσεις αυτές, πρωτοστάτησαν σε διατεταγμένη υπηρεσία ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και επικεφαλής της παράταξης ΣΕΡΑ (ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ), κ. Καπενεκάς Γ. (είναι άραγε δυνατόν ο κύριος αυτός να συνεχίζει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των εργαζομένων;;;) και η κ. Κεχρή Ρ, επικεφαλής της ΔΑΚΕ (ΝΔ), η οποία άσκησε ανοιχτά αφόρητη πίεση στη δεύτερη εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ κ. Μοσχολιού Γωγώ, για να υπαναχωρήσει από την τίμια και συναδελφική στάση που κράτησε στην προηγούμενη συνεδρίαση, υπερψηφίζοντας τη στήριξη στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Για την εξέλιξη αυτή, έχουν ακέραια την ευθύνη οι κεντρικές ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, οι οποίες -προφανώς σε αγαστή σύμπνοια- έχουν συμφωνήσει να κάνουν ό,τι μπορούν για να χειραγωγήσουν το εκπαιδευτικό κίνημα και να διευκολύνουν την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών, αντιλαϊκών επιλογών της σημερινής και της όποιας μελλοντικής κυβέρνησης.

Το ΜΕΤΑ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να απαλλάξει ΤΩΡΑ από τα καθήκοντά του τον ανεκδιήγητο, αυταρχικό, απηνή διώκτη των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλο. Απαιτεί επίσης την άμεση ανάκληση της ΕΔΕ, που έχει διαταχθεί σε βάρος της συναδέλφου και προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαράς Νίκα.

Τέλος, καλεί όλα τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις εργατικές συλλογικότητες, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στη διωκόμενη συνάδελφο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ
ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους
Το Νο1 φρούτο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη
Έρευνα: Αυτό το φρούτο είναι ο «βασιλιάς» στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και απώλειας βάρους