ΟΙΕΛΕ: Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων για τη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ
Για την προκλητική προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ και την εφιαλτική κατάσταση των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια ΔΕ και ΚΞΓ

Όπως γνωστοποιήσαμε με ανακοίνωσή μας, η ΟΕΦΕ έχει προσφύγει στο ΣτΕ με σκοπό να μειωθεί το ήδη ισχνό ωρομίσθιο των 6,75 ευρώ σε 3 περίπου ευρώ την ώρα. Αν η προσφυγή δικαιωθεί, ο μηνιαίος μισθός εκπαιδευτικού με πλήρες ωράριο σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν θα ξεπερνά τα 280 περίπου ευρώ το μήνα, καθιστώντας τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς ως τους πλέον κακοπληρωμένους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Με αφορμή την προκλητική και άκρως αντικοινωνική αυτή ενέργεια της ΟΕΦΕ, η ΟΙΕΛΕ, πέραν των υπόλοιπων δράσεων (που θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της 19ης Μαρτίου, ημέρα συζήτησης της προσφυγής των εργοδοτών στο ΣτΕ) απέστειλε πρόσκληση στα πολιτικά κόμματα για να συζητηθεί το θέμα της προσφυγής και η εν γένει εφιαλτική κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Τα κόμματα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας ήταν το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. (το Κιν.Αλλ. δεν απέστειλε καμιά απάντηση).

Στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΙΕΛΕ με τον Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γ. Δελή, όπου το κόμμα για μια ακόμη φορά τόνισε τη στήριξή του στον αγώνα της ΟΙΕΛΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στις 21/2 έλαβε χώρα συνάντηση με τη Βουλευτή Επικρατείας και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Ν. Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως στην ερώτηση των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την κατά 50% συρρίκνωση των μισθών των εκπαιδευτικών επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Μια ημέρα μετά, στις 22/2, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με το Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτη και την επικεφαλής του Οργανωτικού Γραφείου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ε. Καλαμαρά. Οι εκπρόσωποι του κόμματος τόνισαν την κατηγορηματική τους αντίθεση με την προσφυγή της ΟΕΦΕ και υποστήριξαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η ρύθμιση για κατώτατο ωρομίσθιο βάσει του Νόμου Φίλη που θα μπορεί να βελτιωθεί μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στις συναντήσεις η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε προς τα κόμματα  αναλυτικό υπόμνημα που μπορείτε να διαβάσετε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως