Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν τις αιτήσεις απόσπασης για «πλάκα»

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας θεωρεί αισχρό και απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν δόθηκε απόσπαση από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας για το ΠΥΣΔΕ της Α΄ Αθήνας, σε συνάδελφο τεχνολόγο (ΠΕ81 – παλιό ΠΕ12-02, αρχιτέκτονας) που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα με οικείο της πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, είναι η μοναδική διαθέσιμη συγγενής ανθρώπου που βρίσκεται σε νοσοκομείο, σε κατάσταση χρόνιου κώματος και πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του.

Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι στην μεν Μεσσηνία η συνάδελφος ήταν πλεονάζουσα στην δε Α΄ Αθήνας υπήρξαν κενά στην εν λόγω ειδικότητα, που καλύφθηκαν με αναπληρωτές ειδικοτήτων που έχουν ίδιες αναθέσεις.

Όλα αυτά δείχνουν και αποκαλύπτουν το απάνθρωπο και ανήθικο πρόσωπο της αντιλαϊκής πολιτικής, που διοχετεύεται και μέσω των υπηρεσιακών συμβουλίων (αφού τη δημοκρατικοφάνεια για τις εγκρίσεις ή απορρίψεις αποσπάσεων παρέχει το ΚΥΣΔΕ).

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ απαιτεί να γίνει άμεσα η τρίτη φάση αποσπάσεων και να εγκριθεί η απόσπαση της συναδέλφου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αλλά και συνολικότερα (οι συνάδελφοι δεν κάνουν τις αιτήσεις για «πλάκα»). Δεν δεχόμαστε οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζονται με αυτό τον απαξιωτικό, προσβλητικό και απάνθρωπο τρόπο.

Η προσβολή στο πρόσωπό τους είναι πρόκληση για όλο τον κλάδο και θα απαντηθεί ανάλογα.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4