Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταδικάζουμε τη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
Β ΕΛΜΕ Αθήνας

Καταδικάζουμε  με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους -τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Την 14η  Μαΐου  του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε   η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του.  Εβδομήντα   χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ,  αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ αποτελεί μια επικίνδυνη  εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

To Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο αποτρόπαιο εν ψυχρώ έγκλημα που διέπραξαν την μέρα εγκαινίων αλλά και τις επόμενες μέρες της νέας αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ τα ισραηλινά στρατεύματα, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.   

Δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφώντας την τρομοκρατία των σιωνιστών διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή  στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου. Δεκάδες  νεκροί και χιλιάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σε βαριά κατάσταση, είναι το τίμημα της αντίστασης στην τρομοκρατία των ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού.
 

Η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει τους  πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της χώρας μας με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στα πλαίσια των λεγόμενων αξόνων μπλέκοντας την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια ταύτισης του «θύματος» με το «θύτη». Είναι πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν!
 

  • Δηλώνουμε την αλληλεγγύη  μας στον Παλαιστινιακό λαό.
  • Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την κατοχή, τη  βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.
  • Καμία σχέση της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη τους.

σχετικά άρθρα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 
Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 

Επίσημα πλέον, η Αθήνα βρίσκεται στον παλμό των Χριστουγέννων. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα...

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά