Thumbnail
Ανακοίνωση

Ανακοίνωση-καταγγελία σχετικά με πληροφορίες που μεταδίδει δημοσιεύμα της εφημερίδας "Το Βήμα", οι οποίες "θέλουν" το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας να καταργείται, εν όψει της ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εξέδωσε το Εκπαιδευτικό Προσωπικό  του Τμήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με μεγάλη έκπληξη και βαθύτατη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ότι φαίνεται να σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, καθώς δεν φαίνεται πουθενά στο σχεδιασμό του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ανεπίσημες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για υποβάθμιση του Τμήματος σε κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας σε ένα νέο Τμήμα Επιστημών Αγωγής και Πρόνοιας. Παρόλο που οι θέσεις του Τμήματος έχουν γνωστοποιηθεί εγγράφως τόσο στη διοίκηση του ΤΕΙ όσο και στο υπουργείο Παιδείας, δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψη.

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας και το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να προχωρούν σε μία ανεκδιήγητη απόφαση, καταργώντας ένα επιστημονικό πεδίο κοινωνικών επιστημών και, κατ’ επέκταση, έναν ιστορικό και εξέχουσας σημασίας για την κοινωνία επαγγελματικό κλάδο. Η πρόταση αυτή βασίζεται σε παντελή έλλειψη γνώσης (ή σε αδιαφορία) για το αντικείμενο της Κοινωνικής Εργασίας και τον σημαντικότατο ρόλο που επιτελούν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, ιδιαίτερα σε μία κοινωνία που ταλανίζεται από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.    

Η Κοινωνική Εργασία είναι εφαρμοσμένη κοινωνική επιστήμη που προάγει την κοινωνική αλλαγή και την ενδυνάμωση των ανθρώπων με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που βιώνουν καταστάσεις υψηλού κινδύνου. Το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και οι σπουδές στην Κοινωνική Εργασία
πραγματοποιούνται αυτοδύναμα σε Πανεπιστημιακά Τμήματα σε όλες τις ανεπτυγμένες και υπό ανάπτυξη χώρες του κόσμου. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί αποτελούν τον βασικό κλάδο στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες χρειάζονται επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης για να παρέχουν κατάλληλες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.  

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός αυτοδύναμου Πανεπιστημιακού Τμήματος. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο ακολουθεί τις κατευθύνσεις Διεθνών Ομοσπονδιών. Πρόκειται για Τμήμα μεγάλης ζήτησης που προσελκύει υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου φοιτητές, με υψηλή μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής.

Επισημαίνεται λοιπόν ότι το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας χρειάζεται να αναπτύσσει τις λειτουργίες του αυτοδύναμα σε πλαίσιο Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η Κοινωνική Εργασία δεν εντάσσεται ούτε στις Επιστήμες Αγωγής ούτε στις Επιστήμες Υγείας και δεν είναι δυνατόν να συγχωνευτεί με κανένα άλλο Τμήμα της υπάρχουσας Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές του Τμήματος αντιτίθενται σθεναρά σε μία τέτοια προοπτική, καταγγέλλουν την αδιαφανή και αδιανόητη διαδικασία που ακολουθείται για την κατάργησή του ως αυτοδύναμο Τμήμα και επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες σε περίπτωση υλοποίησης αυτής της προοπτικής. 

Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό  του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foto-kimolia-ekpaideusi.jpg
Συναγερμός! Σε κίνδυνο οι διαπιστωτικές μονιμοποίησης στην Α' Αθήνας
«Δόκιμοι» εκπαιδευτικοί και ακύρωση μονιμοποιήσεων εν αναμονή αξιολόγησης; Επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου εν μέσω ομηρίας; Κινητοποίηση...
Συναγερμός! Σε κίνδυνο οι διαπιστωτικές μονιμοποίησης στην Α' Αθήνας
μαθητές
Απρόκλητη επίδειξη αστυνομικής τρομοκρατίας σε ανήλικους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Απίστευτο αλλά αληθινό!

Xωρίς λόγο και αιτία, μέλη μιας διμοιρίας MAT ζήτησαν ταυτότητα και  προέβησαν σε έλεγχο της...

Απρόκλητη επίδειξη αστυνομικής τρομοκρατίας σε ανήλικους μαθητές και εκπαιδευτικούς
oikonomou
Οικονόμου: Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές-«Δεν θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση»
«Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς,  αν διεξαχθούν 2-3 μήνες πριν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οικονόμου: Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές-«Δεν θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση»