Thumbnail
ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

Στις 30 Γενάρη 2017 διεξάγεται μετά από πολλές αναβολές η Δίκη του Προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Παύλου Αντωνόπουλου που είχε συλληφθεί στις 8 Γενάρη του 2014, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τη Γενική Ασφάλεια Αττικής που είχαν προκηρύξει πολιτικές οργανώσεις για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας.

Η συνέντευξη Τύπου δινόταν 2 ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο συνάδελφος Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος.

Η συνέντευξη δινόταν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό των αστυνομικών δυνάμεων. Ενώ η συνέντευξη πλησίαζε στο τέλος της και χωρίς καμιά προειδοποίηση δυνάμεις των ΜΑΤ παρενέβησαν αναίτια και απρόκλητα και άρχισαν με βίαιο τρόπο να απομακρύνουν τους περίπου 15 εκπροσώπους που έδιναν τη συνέντευξη και να τους απωθούν προς την Ομόνοια. Χωρίς να προκληθεί κανένα επεισόδιο και απολύτως στοχευμένα ο διοικητής των ΜΑΤ προχώρησε στη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου όπου αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν μετά μικρού διαστήματος στη ΓΑΔΑ. Εκ των υστέρων του απαγγέλθηκαν οι ανυπόστατες κατηγορίες για συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας ζητάει την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας που όλο το τελευταίο διάστημα που ασκείται η πλέον βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού για να κάμψει τις αντιστάσεις του.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο  Γ. Γραμματέας 

Μαστροκώστας Κώστας                                                            Αναγνώστου Γιώργος     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χιο
Σε ένα παράλληλο σύμπαν
Το ερώτημα είναι αν έχουμε φτιάξει θεσμούς που να αντέχουν έναν χειμώνα, έστω κι αν πια χιονίζει λιγότερο
Σε ένα παράλληλο σύμπαν
Λογότυπο ΑΣΕΠ
Οι 13 διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για 16.739 μόνιμες προσλήψεις - Πώς και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο
Το χρονοδιάγραμμα των 16.739 μόνιμων προσλήψεων του 2026 μέσω ΑΣΕΠ
Οι 13 διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για 16.739 μόνιμες προσλήψεις - Πώς και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο