του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Κορινθίας, Πάνου Ντούλα

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Α.Κ.Ε. - ΔΙΚΤΥΟ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

1. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενο ενημερωτικό μας, οι μεταθέσεις ήταν ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατάφερε να ικανοποιηθεί καμία (!) από τις 126 αιτήσεις συναδέλφων της ΔΙΔΕ Κορινθίας ενώ ήρθαν στην περιοχή μας μόλις 6 (!) συνάδελφοι, συγκεκριμένα 1 Φιλόλογος, 2 Μαθηματικοί, 1 Καλλιτεχνικών, 1 ΠΕ18.04-Αισθητικής, 1 ΔΕ01.05-Οικοδόμων.

Αυτό οφείλεται στη δραστική περικοπή ωρών στα Προγράμματα του Γυμνασίου (όπου χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις πανελλαδικά), στις αλλαγές στη δομή των ΕΠΑΛ και στον υπολογισμό των κενών με βάση τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών κι όχι των ΠΥΣΔΕ.

1. ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ

Ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαδικασία βελτιώσεων, τοποθετήσεων, κτλ του Ιούλη. Με διαδοχικές συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, όπου συμμετείχαμε διασφαλίζοντας την τήρηση των νόμιμων στοιχείων της διαδικασίας και πιέζοντας μέχρι τέλους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συναδέλφους, καταλήξαμε στα εξής:

• Από τη διαδικασία εξαιρέθηκαν προσωρινά και μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι ειδικότητες του κλάδου Υγείας, λόγω συγχώνευσης των Τομέων του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ. Με νεότερη ενημέρωση, οι οργανικές των συναδελφισσών του Τομέα που συγχωνεύεται, τελικά θα μεταφερθούν στο σχολείο υποδοχής, με διατηρούμενη την αρχαιότητα.
  • Υπεραριθμίες α’ φάσης: 23 (εδώ: http://tinyurl.com/go7y7bh ).  8 συνάδελφοι αποδέχτηκαν την υπεραριθμία ενώ 15 χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι ως τελευταίοι τοποθετηθέντες  ( http://tinyurl.com/gr93h65 ). Από τις 23 αρχικές υπεραριθμίες, ρυθμίστηκαν τελικά οι 4, ενώ 19 παρέμειναν τελικά στην αρχική οργανική τους θέση (http://tinyurl.com/gr93h65 ).
  • Οργανικά κενά α’ φάσης: 35 (http://tinyurl.com/go7y7bh).
  • Οργανικά κενά β’ φάσης (μετά την άρση υπεραριθμιών): 32 ( http://tinyurl.com/gr93h65 ).
  • Τοποθετήσεις-βελτιώσεις σε οργανικά: 23 ( http://tinyurl.com/gvgn56z ).
  • Τελικά εναπομείναντα οργανικά κενά (μετά τις τοποθετήσεις): 15.
  • Δύναμη ΔΙΔΕ Κορινθίας: 983 συνάδελφοι (για πρώτη φορά πέφτει κάτω από 1.000).
  • Εκπαιδευτικοί στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ κι ανήκοντες στη ΔΙΔΕ: 32 (3%).

Στη διαδικασία κατατέθηκαν διάφορες αιτήσεις επανεξέτασης. Στην πρώτη περίπτωση ζητήθηκε να βγει κενό σε σχολείο, πράγμα και το οποίο το ΠΥΣΔΕ, μετά από επανεξέταση των δεδομένων, έπραξε. Η επόμενη περίπτωση αφορούσε το γνωστό ζήτημα των ΠΕ04, στο οποίο το ΠΥΣΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αλλά και την καλύτερη κατανομή του προσωπικού, ενήργησε με αρχή οι μεν υπεραριθμίες να κρίνονται συνολικά στον κλάδο, τα δε κενά κατά ειδικότητα και κλάδο. Η τελευταία περίπτωση αφορούσε οργανική θέση που δεν δόθηκε σε συναδέλφισσα λόγω λάθους υπολογισμού των μορίων της: το ΠΥΣΔΕ, ενεργώντας με βάση το ΠΔ100/97, άρθρο 15-παράγραφος 15 («τυχόν λάθη ή παραλείψεις...») το διόρθωσε. Σε όλες τις περιπτώσεις, η τοποθέτηση των αιρετών μας έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ και από τη Διοίκηση.

1. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

Το τοπίο παραμένει θολό ακόμη καθώς συνεχίζονται οι Αποσπάσεις σε φορείς αλλά και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ (θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες). Ειδικά, πάντως, όσον αφορά στις Αποσπάσεις σε φορείς κ.ά., εκτιμούμε ότι είναι θετική η μείωση στον αριθμό (γύρω στο 20% μειωμένες σε σχέση με πέρσι). Ωστόσο, εξακολουθούν να γίνονται χωρίς μοριοδότηση, δεν ελέγχονται από το ΚΥΣΔΕ, δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο δεσμεύοντας οργανικές επ’ αόριστον, δεν αποδεσμεύονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που θέλουν να μεταταγούν ώστε να καλυφθούν έτσι οι διοικητικές θέσεις και δεν προσλαμβάνεται διοικητικό προσωπικό. Για πόσο καιρό θα συνεχίζεται αυτό ακόμη;;;

Επόμενο βήμα, μετά τις αποσπάσεις, η διαδικασία της κάλυψης των λειτουργικών κενών. Αιτήσεις για τους συναδέλφους που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης/διάθεσης εντός ΠΥΣΔΕ μέχρι 18 Αυγούστου ( http://tinyurl.com/gvgn56z ).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς!

Πάνος Ντούλας,                                                           Πάνος Κατσούλας,

Αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κορινθίας,                 Αιρετό αναπλ. μέλος του ΠΥΣΔΕ Κορινθίας,

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5