Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/4/2016 συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. με την υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Καλαμαρά.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. για τις αναμενόμενες αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Η κ. Καλαμαρά δεδομένης της ιδιότητάς της ως εκπρόσωπος κόμματος δεν τοποθετήθηκε λεπτομερώς πάνω στις επικείμενες αλλαγές για το ΕΠΑ.Λ. και επέμεινε στην ανάπτυξη των θέσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις θέσεις του προγράμματος στόχος παραμένει το Ενιαίο Λύκειο Θεωρίας και πράξης και η λειτουργία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετά το Λύκειο σε προαιρετική βάση με μεταβλητή διάρκεια φοίτησης ανάλογα με την ειδικότητα. Οι αλλαγές που γίνονται στο ΕΠΑ.Λ. το οποίο μετασχηματίζεται με βάση το ΕΠΛ, αξιοποιώντας όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του, αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς τον προγραμματικό στόχο του Ενιαίου Λυκείου.
Στη μακρά συζήτηση που επακολούθησε αναφέρθηκαν οι γνωστές θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε λίγα σημεία και στα περισσότερα και ουσιώδη υπήρξαν διαφορές.
Τέλος διαπιστώθηκε διάθεση για συνέχιση της επικοινωνίας παρότι τα χρονικά περιθώρια για την ΤΕΕ στενεύουν.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. θα συνεχίσει τις επαφές και με εκπροσώπους άλλων κομμάτων διότι εκτιμά ότι οι προτάσεις του ΙΕΠ για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εάν γίνουν αποδεκτές από το ΥΠΠΕΘ και εφαρμοστούν θα αποδομήσουν και θα υποβαθμίσουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος O Γραμματέας
Κων. Αδριανουπολίτης Παναγιώτης Μακρυγιάννης
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ