Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Χίου

Η απεργία στις 4/2/2016 δίνει μήνυμα ελπίδας για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα!

Σε πάνω από 70 πόλεις η εντυπωσιακή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από δω και πέρα ακόμα πιο αποφασιστικά. Η δύναμη της μεγάλης συμμαχίας του λαού έδειξε ότι χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε συγκοινωνία, ούτε η εκπαίδευση, ούτε το εργοστάσιο, το μαγαζί, το χωράφι.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι όσα ακούγονται στον κλάδο περί “αναποτελεσματικότητας” ή "ξεπερασμένων μορφών" της απεργίας, ότι “η κυβέρνηση κερδίζει χρήματα από τους απεργούς” και άλλα τέτοια φληναφήματα, έχουν μονάχα σαν στόχο να εγκλωβίσουν την αγανάκτιση, να επιβάλλουν τη σιγή παντού, την υποταγή.

Η απεργιακή κινητοποίηση φανερώνει επίσης τη δύναμη της ενότητας των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, φτωχών αγροτών, ανέργων, συνταξιούχων, που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί σε όλο της το εύρος.

Έχουμε τη δύναμη σε συμμαχία με το λαό να φοβήσουμε την κυβέρνηση που ήδη δίνει ψευδή στοιχεία για τη μεγάλη συμμετοχή στον κλάδο, που ξεπέρασαν το 60% συμμετοχής Πανελλαδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι της τάξης του 18%!

Στη Χίο, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που απέργησαν, που βγήκαν στο δρόμο, εκείνους που το έκαναν για πρώτη φορά και τους καλούμε σε σταθερή συμμετοχή στο Σωματείο και τον αγώνα διαρκείας. Το ποσοστό συμμετοχής στο νησί μας άγγιξε το 72%.

Αποδεικνύεται ακόμη, ότι το πλαίσιο του αγώνα είναι καθοριστικό για την αποτελεσματικότητά του, την αντοχή του, μόνο αν συγκρούεται με αυτή την πολιτική, την ΕΕ και τους ντόπιους εκφραστές της χωρίς παζάρια, χωρίς ανούσια συνθήματα που στρέφονται ενάντια σε πρόσωπα, που βάζει στο στόχαστρο την ίδια την πολιτική των κερδών ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διαχειριστής της. Ότι μόνο η καθαρή θέση για απόσυρση του νομοσχεδίου - εκτρώματος χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει τον τόνο για το ασφαλιστικό μαζί με το δρόμο για βαθύτερες διεκδικήσεις. Σήμερα υπάρχει πλούτος, μπορεί να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο και δωρεάν υποχρεωτικό για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Το ασφαλιστικό δεν είναι “βιώσιμο” γιατί αποτελεί κόστος για το κράτος και τους μεγάλους επιχειρηματίες στην Υγεία, τους εργοδότες που έχουν πιει χρόνια τώρα το αίμα στα Ταμεία, δεν πληρώνουν εισφορές.

Οι εργαζόμενοι τα έχουν πληρώσει και με το παραπάνω!

Μπορούμε να ακυρώσουμε και να απομονώσουμε τις φωνές που προσπαθούν να βάλουν τους αγώνες στον στενό κορσέ του κυβερνητικού “διαλόγου”, όπως η ΔΟΕ που από τη μια τον χαρακτηρίζει “τελείως προσχηματικό” και από την άλλη παίρνει μέρος σ’αυτόν κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους. Αυτά είναι γνωστά κόλπα ώστε η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα με την υπογραφή μας.

Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί ούτε να "τσιμπήσει" στην κυβερνητική προπαγάνδα που προσπαθεί να ταυτίσει τη γνήσια αγανάκτηση και αγωνιστική διάθεση με τους εγκληματίες-φασίστες της χρυσής αυγής, που ούτως ή άλλως πρέπει να απομονώνονται από το κίνημα, όπου και να εμφανίζονται. Όλα αυτά, αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα για να συκοφαντηθούν και να τσακιστούν οι αγώνες.

Δεν θα κουραστούμε - συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε! Παίρνουμε μέρος στο νέο επερχόμενο ΔΣ του Σωματείου, οργανώνοντας τα βήματά μας με απόφαση για νέα απεργία. Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Πανελλαδική συγκέντρωση των μπλόκων στην Αθήνα, είμαστε σε επαγρύνηση, προετοιμάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα μέχρι την απόσυρση των αντιασφαλιστικών σχεδίων.

Αυτή η απεργία πρέπει να είναι μόνο η αρχή!

Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακόσμηση
Τέλος στις μυρωδιές του σπιτιού: Φυσικοί τρόποι για άρωμα… φρεσκάδας
Μαγειρικά κατάλοιπα, υγρασία, παλιά χαλιά και κουρτίνες – όλα έχουν λύση. Δείτε πώς θα κάνετε τον χώρο σας να μυρίζει καθαριότητα χωρίς χημικά
Τέλος στις μυρωδιές του σπιτιού: Φυσικοί τρόποι για άρωμα… φρεσκάδας
ipnos
Ξυπνήσατε κουρασμένοι; Δείτε τι φταίει και πώς να το διορθώσετε
Μάθετε τα μικρά λάθη που σαμποτάρουν τις νύχτες σας και πώς να τις μετατρέψετε σε πραγματική επανεκκίνηση για τον οργανισμό σας
Ξυπνήσατε κουρασμένοι; Δείτε τι φταίει και πώς να το διορθώσετε
εφυγε από τη ζωή
Έφυγε σε ηλικία μόλις 30 ετών η νηπιαγωγός Εύα Ζουγανέλη – Δώρισε ζωή με την τελευταία της πράξη
Η Εύα χάρισε ζωή σε άλλους ανθρώπους με τη δωρεά οργάνων. Άλλωστε, είναι κάτι που ταίριαζε και στον χαρακτήρα της, ήταν πάντα δοτική και γεμάτη...
Έφυγε σε ηλικία μόλις 30 ετών η νηπιαγωγός Εύα Ζουγανέλη – Δώρισε ζωή με την τελευταία της πράξη