Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Δράμας ομόφωνα αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, με την οποία δεν εγκρίθηκαν και δε θα λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων, Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας , ολιγομελή τμήματα Β΄ ξένης γλώσσας και Αγγλικής στα Γυμνάσια και ολιγομελή τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στα Γενικά Λύκεια του νομού Δράμας για το σχολικό έτος 2015-2016, παρόλο που ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Δράμας εισηγήθηκε τη λειτουργία τους.
Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό γίνεται γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν κάλυψε τα κενά με την πρόσληψη αναπληρωτών που υπάρχουν σε όλα τα παραπάνω σχολεία.
Οι περικοπές ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ δημιουργούν καινούρια προβλήματα αντί να λύσουν αυτά που υπάρχουν. Με τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων θα περισσέψουν ώρες από άλλες ειδικότητες. Με τις ενέργειες που μεθοδεύονται διαφαίνεται η οριστική κατάργηση Ομάδων Προσανατολισμού από Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Δράμας και κατ’ επέκταση η μελλοντική κατάργηση του αντίστοιχου τομέα στις επόμενες τάξεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να υπογράψει όλες τις εισηγήσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom