του αιρετού Γιώργου Χρόνη

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  5

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Πιλοτικά για ένα χρόνο (σχολική χρονιά 2015-16) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Χρήστου Πιλάλη και του συμβούλου του Δημήτρη Σκλάβου.

Σήμερα Τρίτη 17-3-2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας συλλόγων Π.Ε και Δ.Ε για θέματα της εκπαίδευσης. Ανάμεσα στα άλλα οι παραπάνω συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης( Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ). Για τους τελευταίους προβλέπεται η επιλογή τους πιλοτικά για έναν χρόνο από τους συλλόγους διδασκόντων. Οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες που δε θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή. Αυτά θα περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες μαζί με άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές. Θα κυκλοφορήσει δελτίο τύπου για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν από τους παρόντες συλλόγους στη συνάντηση.

ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ.  6972363653

Σελίδα στο Facebook:  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας Γιώργος Χρόνης

Αναπληρωματικός: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τηλ.  6934197300

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ