Thumbnail
 του αιρετου Θανάση Αγαπητού

Δελτίο ενημέρωσης για τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ στις 3/2/15 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με την νέα χρονιά, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Παρεμβάσεις- Κινήσεις – Συσπειρώσεις) συμμετέχει στο ΑΠΥΣΠΕ με τακτικό αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου από τον Θανάση Αγαπητό και αναπληρωματική, τη Βουρτσάκη Βάνα.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας  ως αιρετών στο ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ όχι μόνο να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα υπηρεσιακά εργασιακά δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, αλλά και να συμβάλλουμε με τη δράση μας στη διεύρυνση και στην εμβάθυνση του περιεχομένου τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία.

Βασικός στόχος της παρουσίας μας στο ΑΠΥΣΠΕ είναι η γνήσια  εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στηριγμένη στην ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην αγωνιστική συλλογική δράση. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξουμε την εμπλοκή  όλου του κόσμου της εκπαίδευσης στη διαδικασία συζήτησης, συναπόφασης κι ενεργούς στήριξης μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας, συνεχούς ενημέρωσης και στενής συνεργασίας με τα σωματεία, τα σχολεία και όπου είναι απαραίτητο με κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, δηλώνουμε ότι δεν φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε κομμάτι της διοίκησης, αλλά να εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε ως εκπρόσωποι του  συλλογικού - μαχητικού – ανεξάρτητου συνδικαλιστικού κινήματος, που και στις νέες πολιτικές συνθήκες με την ενεργητική συστράτευση όλων μας να του δώσουμε τη δύναμη να διεκδικήσει για όλο τον κόσμο της εργασίας το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Mε ενημερωτικά δελτία για τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας θα γνωστοποιούμε και πριν τη συνεδρίαση, αλλά και μετά, για όλα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου, όπου προτιθέμεθα να λειτουργήσουμε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και στα πλαίσια των αποφάσεων του κλάδου.

Στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών [ακύρωση αξιολόγησης και όχι αναστολή της, κανένα κλείσιμο-συγχώνευση σχολείου ή κατάργηση τμήματος, καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΠΕ, κλπ].

Επειδή όλη η συνδικαλιστική δράση πρέπει και μπορεί να περνάει αποκλειστικά μέσα από τα σωματεία ( που ιδιαίτερα τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να επαναλειτουργήσουν), επειδή είμαστε απολύτως εχθρικοί στον παραγοντισμό και την πελατοκρατία, παρακαλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, πρώτα στους συλλόγους στους οποίους ανήκουν  και μέσω αυτών στους αιρετούς.

Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή, θα ήταν σκόπιμο η ΔΟΕ (αφού αποχαρακτηρισθεί από τα παραταξιακά μικροσυμφέροντα που στη λειτουργία της κυριαρχούν )  σε τακτά διαστήματα να καλεί συσκέψεις των αιρετών σε ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ προκειμένου να περιοριστεί η προσωπική αυθαιρεσία και να επιβληθεί η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του κλάδου.

Η πρώτη και μοναδική συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3/2/2015, με τα συγκεκριμένα  ζητήματα που σας είχαμε ενημερώσει:

Θέμα 1ο

Εξέταση αιτήσεων για απόδοση 2ης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα 2ο

Γνωμοδότηση για απαλλαγή εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή Σχολικής Μονάδας

Θέμα 3ο

Γνωμοδότηση για διακοπή άδειας χωρίς αποδοχές, σχολικού έτους 2014-2015

Θέμα 4ο

Γνωμοδότηση για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών, με διοικητικό έργο

 

 1ο Θέμα :Ομόφωνα έγινε απόδοση δεύτερης ειδικότητας στους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν τα προβλεπόμενα πτυχία και δικαιολογητικά.

 2ο Θέμα: Ομόφωνα απαλλάχτηκε (μετά από αίτημά του) Διευθυντής του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής από τα καθήκοντά του και επέστρεψε στην οργανική του θέση.

3Ο Θέμα: Θετικά γνωμοδότησε το ΑΠΥΣΠΕ για την αίτηση διακοπής άδειας χωρίς αποδοχές.

4ο Θέμα: Για τη συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου, με διοικητικό έργο ή ενισχυτική διδασκαλία, το ΑΠΥΣΠΕ αποφάσισε για τους/της εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να κάνει δεκτές τις προτάσεις των Δ/νσεων και για τους/της εκπαιδευτικούς Π.Ε.70 να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση, αφού προηγούμενα ζητήσει η κάθε περιφερειακή Δ/νση που έχει πλεόνασμα εκπαιδευτικών ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να μετακινηθούν στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με νέα σύνθεση, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αλλαγή των περιφερειακών διευθυντών [υποθέτουμε και των άλλων δύο διορισμένων μελών], που βεβαίως είναι κατ’ εξοχήν πολιτικές επιλογές της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.

 Οι αιρετοί της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ( Παρεμβάσεις- Κινήσεις Συσπειρώσεις )

Τακτικός: Αγαπητός Θανάσης

Αναπληρωματική: Βουρτσάκη Βάνα


ΑΙΡΕΤΟΙ  ΑΠΥΣΠΕ  Κεντρικής Μακεδονίας

[flag1] ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

(Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις)

rizospastiki-kinisi.blogspot.gr                             

   Αιρετός Θανάσης  Αγαπητός   τηλ. 6976281776    [email protected]

        Αναπλ. αιρετός  Βάνα Βουρτσάκη  τηλ. 6977324496 [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!