Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Α-λέκτωρ για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
Η πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης "Α-λέκτωρ" συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο που έχει φτάσει στην 8η εβδομάδα απεργίας.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, για πλήρη και μόνιμη εργασία, για δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια-δωρέαν παιδεία. Η αδιοριστία μας εντάσσεται στα ίδια πλαίσια, της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου στη στρατηγική ιδιωτικοποίησής του. Στα ίδια αυτά πλαίσια αποφασίζεται και η αντικατάσταση εργαζομένων που "κοστίζουν" με ελαστικά απασχολήσιμους, συμβασιούχους και μερικής απασχόλησης εργαζομένους.
Η πρωτοβουλία Α-λέκτωρ καταγγέλει τον εκβιασμό της συγκυβέρνησης με εισαγγελείς στα πανεπιστήμια, και νομοθετικές ρυθμίσεις για άμεσες απολύσεις. Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους, όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις. Να παλέψουμε όλοι ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και να αντιταχθούμε στη συστηματική κατεδάφιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου.
--
με εκτίμηση
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΥΠΌ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, A-λέκτωρ
(http://lecture.jimdo.com/)
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom