Thumbnail

07/11/2013 

Ομάδα Αναπληρωτών Ειδικοτήτων
Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης
 
Προς:
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων,
Yπόψιν: Υπουργού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλου
Κοινοποίηση:
Δ/ντης γραφείου του Υπουργού 
(κος Βασιλόπουλος)
Γραμματεία του υπουργού
Δ/νση προσωπικού Β΄βάθμιας 
Εκπαίδευσης (κα Καρδαμίτση)    

Θέμα:  «Διαμαρτυρία για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των εκατοντάδων λειτουργικών κενών των κλάδων μας (ΠΕ 06-Αγγλικής γλώσσας, ΠΕ-19/20 Πληροφορικής και ΠΕ 11-Φυσικής Αγωγής) τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, παρά το τεράστιο κύμα μετατάξεων συναδέλφων μας από την Β΄θμια στην Α΄θμια εκπαίδευση και τις πρόσφατες αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Η πρωτοφανής κωλυσιεργία-αδιαφορία και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργείου ενισχύουν το καθεστώς ‘ομηρίας’ στο οποίο έχουμε περιέλθει και συντελούν στην όξυνση των προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με θλίψη κι αγανάκτηση περιμένουμε να υιοθετήσετε μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στους αναπληρωτές-λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης προβαίνοντας 1ον) στην άμεση επικαιροποίηση των κενών ανά διεύθυνση και 2ον) στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ 06, ΠΕ 19/20 και ΠΕ 11.

Τέλος, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε εγγράφως, όπως ο νόμος (Ν.2690/1999) ορίζει, στα παρακάτω ερωτήματα:

1.      Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των λειτουργικών κενών των παραπάνω ειδικοτήτων αυτή τη στιγμή;

2.      Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο για την κάλυψη αυτών των κενών;

Με εκτίμηση,

Ομάδα Αναπληρωτών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας»
Ζαχαράκη: «Η Ελλάδα αποκτά Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ιστορική μέρα για τον πολιτισμό»
Ζαχαράκη: «Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας»
ypaith
Μαγνησία: Εκπαιδευτική εμπειρία μνήμης για τους διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Μικρά Ασία – Πόντος»
Βραβεύσεις, επισκέψεις και ιστορικές αφηγήσεις για μαθητές από όλη την Ελλάδα που ξεχώρισαν για τα έργα τους
Μαγνησία: Εκπαιδευτική εμπειρία μνήμης για τους διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Μικρά Ασία – Πόντος»
foto_education_pencils.jpg
Μεταθέσεις και συνταξιοδοτήσεις: Οι εκπαιδευτικοί που αλλάζουν… και τα κενά που δημιουργούνται
Όταν τα κενά πολλαπλασιάζονται: Το παράδοξο των μεταθέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Μεταθέσεις και συνταξιοδοτήσεις: Οι εκπαιδευτικοί που αλλάζουν… και τα κενά που δημιουργούνται