Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Κάλεσμα σε ΓΣ 13/6- Ανακοίνωση για την επιστράτευση
Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται, μετά τις πρόσφατες μαζικές συνελεύσεις του κλάδου και τον τρόπο που έκλεισε η αποφασισμένη απεργία στις εξετάσεις και να σχεδιάσουμε τα αναγκαία αγωνιστικά βήματα για το επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες καταστάσεις  που διαμορφώνονται στο χώρο μας.

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας               Αθήνα, 7/6/2013

Π.Κυριακού 10         

Αμπελόκηποι – Αθήνα                Προς

Τηλ/Φαξ 210-6443741        Τα μέλη της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

email:[email protected]    

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πέμπτη 13\6 στις 1.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου Πειρ.Γυμνασίου, τσοχα και φιλημονοσ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται, μετά τις πρόσφατες μαζικές συνελεύσεις του κλάδου και τον τρόπο που έκλεισε η αποφασισμένη απεργία στις εξετάσεις και να σχεδιάσουμε τα αναγκαία αγωνιστικά βήματα για το επόμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες καταστάσεις  που διαμορφώνονται στο χώρο μας. Σκοπός είναι να προασπίσουμε αποτελεσματικά τόσο την εργασία μας και τις οργανικές μας θέσεις όσο και την ουσιαστική  λειτουργία των σχολείων μας από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

·        Να ενημερωθούμε από τους αιρετούς  για τις εξελίξεις στο ΠΥΣΔΕ σχετικά με τη διαπίστωση οργανικών κενών / πλεονασμάτων στην Α’ ΔΔΕ και τις διαδικασίες τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων. Να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που έγιναν τόσο στο ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

·        Να συζητήσουμε για το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής πολιτικής μετά την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών  και τις σχεδιαζόμενες υποχρεωτικές μεταθέσεις ανά την επικράτεια, την χειραγώγηση της αξιολόγησης και τον μπαμπούλα της  αργίας, με φόντο τις χιλιάδες απολύσεις, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις μετακινήσεις μαθητών, αν δεν ικανοποιούνται οι μαγικοί αριθμοί για τη συγκρότηση κατευθύνσεων η τμημάτων στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου αλλά και του Δημοτικού.

·        Να αντιμετωπίσουμε το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης  που συνιστά δημοκρατική εκτροπή και δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει καθεστώς.

·        Να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις για το πώς απαντάμε οργανωμένα σ΄όλα αυτά.

·        Να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα.

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας κατανοεί  τα αισθήματα πικρίας και απογοήτευσης που κυριάρχησαν,  μετά από την αναστολή της απεργίας μας τον προηγούμενο μήνα και μάλιστα με τον τρόπο που αυτό συνέβη. Θεωρούμε ότι όλοι διαθέτουμε τη νοημοσύνη και την ωριμότητα  ώστε και να το συζητήσουμε με νηφαλιότητα και να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από αυτό. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να  οδηγηθούμε στη μοιρολατρία και στην ιδιώτευση.

Η συλλογικότητα και η ενότητα στη δράση είναι ο μόνος δρόμος

Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13\6 στις 1.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου Πειρ.Γυμνασίου, Τσόχα και Φιλήμονος.

Η μαζική παρουσία όλων είναι απαραίτητη!

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας       Αθήνα, 7/6/2013

Π.Κυριακού 10     

Αμπελόκηποι – Αθήνα       Προς

Τηλ/Φαξ 210-6443741         Τα μέλη της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

email:[email protected]   

Ο «ΓΥΨΟΣ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - ΕΠΙΤΑΞΗ

Η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και η επίταξη κινητών  και ακίνητων μέσων των σχολείων, που μπήκε σε εφαρμογή από την τρικομματική κυβέρνηση πριν καν ληφθεί η απόφαση για την απεργία  μας, είναι ήδη η τρίτη επίταξη-επιστράτευση μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2013! (μετά από αυτές των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας και των ναυτεργατών)

Έχουμε, δηλαδή, μια κυβέρνηση που “αποφασίζει και διατάσσει”, εκδίδει “φύλλα πορείας”, κάνει “κουρελόχαρτα” Σύνταγμα και Νόμους για να καταπνίξει, ακόμη και προληπτικά, την αντίσταση των εργαζομένων στις πολιτικές  εξαθλίωσης του λαού και στην υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας και της Υγείας, στην εξαφάνιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών ή υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση, παρότι οι πανελλήνιες εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και η απεργία των εκπαιδευτικών, που υποτίθεται ότι …θα έβαζε σε «κίνδυνο τη δημόσια υγεία των υποψηφίων», έχει ανασταλεί, εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ την επιστράτευση.

Συνεχίζει δηλαδή να αυθαιρετεί, παραβιάζοντας τη δημοκρατική τάξη, και να διατηρεί επ’ αόριστον (άλλωστε ουδέν μονιμότερον(;) του προσωρινού…) ένα εξαιρετικά έκτακτο μέτρο. Όπως άλλωστε εξακολουθεί να κάνει και με τους ναυτεργάτες και με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι επίσης …για καλό και για κακό παραμένουν επιστρατευμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο υποστηρικτικό επιχείρημα της διοίκησης για τη νομιμοποίηση (;) της επιστράτευσης αποτελεί η άποψη ενός επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής σε  ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, που γνωμοδοτεί ότι η απεργία στις εξετάσεις θέτει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια μνημονίου :

Έκλεισαν πάνω από 1000 σχολεία. Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης βρέθηκε σε επίπεδα αφρικανικής χώρας. Οι μισθοί στην εκπαίδευση συρρικνώθηκαν κατά 40%-48%. Η ανεργία στους νέους ξεπέρασε το 60%. Το πτυχίο έγινε κουρελόχαρτο. Τα ΑΕΙ – ΤΕΙ κλείνουν. Το φάντασμα της γενικευμένης απομόρφωσης απειλεί ολόκληρη την κοινωνία.
Και ο εκπαιδευτικός καλείται να γίνει λάστιχο, κακοπληρωμένος, ανασφαλής και μεταφερόμενος από τη μια άκρη στην άλλη. Ενώ οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας καταδικάζονται οριστικά σε ανεργία και ακόμη  μερικές χιλιάδες μονίμων εκπαιδευτικών απειλούνται με απόλυση.
Όλα αυτά  για να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι λοιπόν δίκαιες και αναγκαίες.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επ’ ευκαιρία της επιστράτευσης-επίταξης την παραπέρα επιδείνωση του αντιδραστικού κλίματος στα σχολεία, που περνάει ειδικά αυτή την περίοδο με τη μορφή της επιβολής αυστηρού ωραρίου (υποχρεωτική άπραγη παραμονή από τις 8 μέχρι τις 2), με συμπλήρωση και αποστολή παρουσιολογίων  προς τις διευθύνσεις, (απαιτήσεις που στέλνονται με εγκυκλίους ή προφορικά στα σχολεία και κατόπιν ανακαλούνται) με τη διασπορά του φόβου των εκβιασμών κλπ.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν να τίθεται υπό αμφισβήτηση η ίδια η λειτουργία των σχολικών μονάδων σαν κύτταρα γνώσης και πολιτισμού σε κάθε γειτονιά. Ούτε μπορεί να υπόκεινται σε προληπτικό έλεγχο οι δράσεις των μελών της σχολικής κοινότητας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι! Η απρόσκοπτη λειτουργία μέσα στα σχολεία των συλλόγων διδασκόντων, των μαθητικών συμβουλίων, των συλλόγων και των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων η διοργάνωση συνελεύσεων, εκδηλώσεων, από τους φορείς αυτούς που είναι αναπόσπαστα  κομμάτια της σχολικής - εκπαιδευτικής κοινότητας  δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία επιστράτευση και επίταξη ούτε να μπει σε καμιά απολύτως διαπραγμάτευση.
Ας το κατανοήσουν όλοι : Όταν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι μαθητικές κοινότητες και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων παρεμποδίζονται με οποιοδήποτε τρόπο να εκφραστούν μέσα στους σχολικούς τους χώρους, τότε απλώς ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!   ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

·         ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ - ΕΠΙΤΑΞΗΣ

·         ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

·         ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

σχετικά άρθρα

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.
Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.

Συνάντηση εργασίας με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής...

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.