Σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) ζητούν άμεση συνάντηση με την ιδιοκτησία της Ιονίου Σχολής, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στο σχολείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο φορέων, οι απολύσεις εκπαιδευτικών έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ παράλληλα έχουν σημειωθεί σημαντικές μειώσεις ωραρίου για μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που, όπως υποστηρίζει, επιβαρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό και επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου.
Στην επιστολή που απέστειλαν προς τον ιδιοκτήτη της Ιονίου Σχολής, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να υπάρξει άμεση συζήτηση για το μέλλον του σχολείου, επισημαίνοντας την ανάγκη να σταματήσουν οι απολύσεις και οι περικοπές.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Τις προηγούμενες ημέρες εκδώσαμε ανακοίνωση για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιόνιος Σχολή με σωρεία απολύσεων εξαιρετικών εκπαιδευτικών (έχουν ξεπεράσει τις 30), κάποιοι εκ των οποίων (τυχαία;) είναι ενεργά στελέχη του σωματείου μας, και με οδυνηρές μειώσεις ωραρίου σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών.
Η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛ, σε μια ύστατη προσπάθεια διαλόγου και διαβούλευσης, απέστειλαν σήμερα κοινή επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του σχολείου κ. Α. Δερβέναγα ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί του. Στην επιστολή αυτή αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το σχολείο επέλεξε να πληρώσουν οι μόνοι που δεν φταίνε, οι εκπαιδευτικοί, την χρόνια κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση και στο ότι οι γονείς έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα τη μαζική φυγή μαθητών.
Θεωρούμε ότι έχει φθάσει η ώρα η ιδιοκτησία να απαντήσει, επιτέλους, πολύ συγκεκριμένα για το τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αντιστραφεί η εξαιρετικά δυσμενής κατάσταση. Έχουμε προειδοποιήσει και στο παρελθόν πως ο δρόμος που έχει επιλέξει η διοίκηση οδηγεί στη διάλυση του σχολείου. Καλούμε την ιδιοκτησία να προσέλθει στο διάλογο, να σταματήσει άμεσα τις απολύσεις και τις μειώσεις ωρών και να συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους που εργάστηκαν και πονούν το σχολείο τους, ώστε αυτό να συνεχίσει να έχει μέλλον.