Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία κινητικότητα του Μουσικού Σχολείου Δράμας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ122, με θέμα «Introducing Sustainability Through Game-Based Learning and Gamification», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου του 2025.
Στο πρόγραμμα επιμόρφωσης, το οποίο υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy, πήρε μέρος η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Τριανταφυλλίδου, κλάδου ΠΕ03 ΕΑΕ.

Το σεμινάριο παρείχε βαθιά κατανόηση των σύγχρονων μεθοδολογιών για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δόθηκε έμφαση στον τρόπο που η δύναμη του παιχνιδιού μπορεί να μετατρέψει αφηρημένες έννοιες σε βιωματικές και πρακτικές γνώσεις. Η εκπαιδευτικός απέκτησε γνώση σε εφαρμόσιμα εργαλεία και τεχνικές (π.χ., σχεδιασμό εκπαιδευτικών παιχνιδιών, χρήση ψηφιακών πλατφορμών gamification) για τη δημιουργία ενός πιο ελκυστικού και ενεργητικού περιβάλλοντος μάθησης στην τάξη. Η συνεργασία με συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες επέτρεψε την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας, το οποίο αποτελεί πηγή μελλοντικών εκπαιδευτικών συνεργασιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom