Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι πέτυχε ιστορικό ρεκόρ χρηματοδότησης Erasmus+, με αύξηση 190% στη Διεθνή Κινητικότητα (ICM) για την περίοδο 2025–2028, ξεπερνώντας τις 90.000 ευρώ.
Η εντυπωσιακή αυτή επιχορήγηση, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση του ΙΚΥ, ενισχύει τη διεθνή παρουσία του Ιδρύματος και επιβεβαιώνει τη στρατηγική του για διεθνοποίηση, εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών με πανεπιστήμια σε ΗΠΑ, Ασία, Δυτικά Βαλκάνια και υποσαχάρια Αφρική.
Ο Πρύτανης, Ανδρέας Φλώρος, υπογραμμίζει ότι η επιτυχία αυτή προέρχεται από συλλογική προσπάθεια και αποτελεί βασικό στοιχείο της ακαδημαϊκής ταυτότητας του Πανεπιστημίου.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:
Τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που του έχει δοθεί ποτέ εξασφάλισε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπως διαπιστώθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν για τη συμμετοχή των Ελληνικών Πανεπιστημίων στη Διεθνή Κινητικότητα (ICM) του Προγράμματος Erasmus+, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Η επιχορήγηση για την περίοδο 2025–2028 είναι αυξημένη κατά 190% σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ξεπερνώντας τις 90.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό ενισχύει ουσιαστικά τη θέση του Ιονίου Πανεπιστημίου στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για ποιοτική αναβάθμιση και ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών του.
Η σημαντική αυτή διάκριση αντανακλά τη συστηματική προσπάθεια του Ιονίου Πανεπιστημίου για ενίσχυση της εξωστρέφειας, καλλιέργεια ακαδημαϊκών δεσμών με ανώτατα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και υλοποίηση της στρατηγικής του για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.
Η επιτυχής αξιολόγηση της πρότασης του Ιδρύματος, που περιλαμβάνει συνεργασίες με πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ασίας, των Δυτικών Βαλκανίων και της υποσαχάριας Αφρικής, επιβεβαιώνει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το Erasmus+ προς όφελος των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ και του διοικητικού προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου.
«Η σημαντική αυτή επιτυχία καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και τη συλλογική προσπάθεια του Πανεπιστημίου μας. Επενδύουμε στην ποιότητα των διεθνών συνεργασιών μας όχι απλώς ως στόχο αλλά ως στρατηγικό στοιχείο της ταυτότητάς μας και της αποστολής μας», σημείωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης