Με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, άνοιξε ξανά η συζήτηση για τα τμήματα Ολοήμερου σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, προκαλώντας ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) προειδοποιεί ότι οι αλλαγές στοχεύουν σε «ένα ακόμα μαθηματικό τύπο που να εξοικονομεί κονδύλια από την εκπαίδευση», ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «το πρόβλημα του Υπουργείου είναι πώς θα καλυφθούν με λιγότερα χρήματα και λιγότερους εκπαιδευτικούς τα παιδιά».
Η Συνομοσπονδία δεν κρύβει την έντονη ανησυχία της: «Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε επαγρύπνηση και να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένα τμήμα Ολοήμερου μπροστά στο χάος που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο με τα χιλιάδες κενά στα Ολοήμερα».
Οι γονείς, σύμφωνα με την ΑΣΓΜΕ, αναγκάζονται να ανασύρουν ξανά χαρτιά και να συμμετάσχουν σε διαδικασίες, που επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους, ενώ η κυβέρνηση «νοιάζεται για το δημογραφικό», αλλά όχι για τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.
Ιδιαίτερα τονίζεται η ανάγκη για στελέχωση όλων των κενών, καθώς «τώρα να στελεχωθούν όλα τα κενά στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά και σε όλη την εκπαίδευση». Η ΑΣΓΜΕ καλεί τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν το αυτονόητο: «να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα κανονικά».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Να μην κλείσει κανένα Τμήμα Ολοήμερου»
Με νέα εγκύκλιο οι.. «μαθηματικοί» του Υπουργείου Παιδείας προσπαθούν να βρουν ένα ακόμα μαθηματικό τύπο που να εξοικονομήσει κονδύλια από την εκπαίδευση.
Όπως είναι γνωστό χρειάζεται να γίνονται σταθερά περικοπές από «περιττές» ανάγκες του λαού για να κρατιέται ζεστή η πολεμική μηχανή που θρέφουν, πάντως όχι για τα δικά μας συμφέροντα. Το πρόβλημα του Υπουργείου είναι πώς θα καλυφθούν με λιγότερα χρήματα και λιγότερους εκπαιδευτικούς τα παιδιά που υπάρχουν μιας και τελειώνει και το ΕΣΠΑ.
Η λύση που σκέφτηκαν λοιπόν είναι να καταργηθούν (ορισμένες εκατοντάδες ίσως πανελλαδικά) τμήματα ολοήμερων τμημάτων στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Έτσι με σημερινή εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας βγαίνει σε σαφάρι και αναζητεί γονείς που δεν εργάζονται μπας και κόψει προφανώς κανένα τμήμα από τα Ολοήμερα. Και ταλαιπωρεί χιλιάδες γονείς αναγκάζοντάς τους να ξαναμαζεύουν χαρτιά. Κατά τα άλλα εκεί στην κυβέρνηση νοιάζονται για το δημογραφικό!
Ενώ έχουν και άλλες υπέροχες ιδέες να δουλεύουμε 13 ώρες ημερησίως! Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε επαγρύπνηση και να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένα τμήμα Ολοήμερου μπροστά στο χάος που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο με τα χιλιάδες κενά στα Ολοήμερα.
Σε συνεργασία με τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα κανονικά. Τώρα να στελεχωθούν όλα τα κενά στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά και σε όλη την εκπαίδευση.
το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ»
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ