panepistimio-makedonias
Ένταση σε εκδήλωση για την ενδυνάμωση των γυναικών στην πολιτική στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εκδήλωση με θέμα «Η ενδυνάμωση της γυναίκας στην πολιτική και η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας» πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2025 στην «Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φιλοξένησε διακεκριμένες ομιλήτριες, μεταξύ των οποίων και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καλλιόπη Χαΐνογλου.

Πριν από την έναρξη της συζήτησης σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, κυρίως εκτός του Πανεπιστημίου, επιχείρησε να διακόψει την εκδήλωση. Η διοίκηση του Ιδρύματος, με την παρέμβαση του Πρύτανη, των Αντιπρυτάνεων και μελών του προσωπικού, προχώρησε σε ενέργειες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η εκδήλωση τελικά διεξήχθη κανονικά, χωρίς να υπάρξουν περιστατικά χειροδικίας ή απειλές κατά του Πρύτανη, Στυλιανού Δ. Κατρανίδη.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδίκασε τη συγκεκριμένη αλλά και κάθε μορφή βίαιης παρέμβασης που παρεμποδίζει ακαδημαϊκές εκδηλώσεις. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση του Ιδρύματος στην υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Εκδήλωση με θέμα «Η ενδυνάμωση της γυναίκας στην πολιτική και η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας» πραγματοποιήθηκε χθες, 1η Απριλίου 2025, στην «Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου και στο πάνελ προσκλήθηκαν διακεκριμένες εξωτερικές ομιλήτριες και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καλλιόπη Χαΐνογλου.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης σημειώθηκε ένταση που προκλήθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών, προερχόμενων στην πλειοψηφία τους εκτός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με στόχο την παρεμπόδισή της.

Ο Πρύτανης μαζί με τους Αντιπρυτάνεις, καθηγητές του Ιδρύματος και μέλη του προσωπικού παρενέβησαν επιτόπου, για την εξομάλυνση της κατάστασης, την αποφυγή της σύγκρουσης και την ελεύθερη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Κατηγορηματικά δηλώνεται ότι δεν υπήρξε καμία χειροδικία ή απειλή εναντίον του Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη. Σε σύντομο χρόνο η ένταση εκτονώθηκε και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η πανεπιστημιακή κοινότητα καταδικάζουν απολύτως τη συγκεκριμένη, αλλά και κάθε άλλη βίαιη παρέμβαση, που στοχοποιεί εκδηλώσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Θα εξακολουθήσει δε, να υπερασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών στους χώρους του Ιδρύματος και θα προασπίζει κάθε εκδήλωση που διεξάγεται με τρόπο νόμιμο και προάγει τον δημοκρατικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την Πανεπιστημιακή μας Κοινότητα και ευρύτερα την ελληνική Κοινωνία.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Νέος γύρος διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών: Όταν μια ανακοίνωση γίνεται «παράπτωμα»!
Νέος γύρος διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών: στο στόχαστρο μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Η υπόθεση στη Δυτική Θεσσαλονίκη δεν αφορά μόνο τρεις ή...
Νέος γύρος διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών: Όταν μια ανακοίνωση γίνεται «παράπτωμα»!
εκπαιδευτικός
Σχολεία: Καταγγελίες για αυθαίρετες τοποθετήσεις και αποκλεισμό νεοδιόριστων μητέρων
Καταγγελία για αυθαίρετες τοποθετήσεις νεοδιόριστων και «μαγείρεμα» κενών
Σχολεία: Καταγγελίες για αυθαίρετες τοποθετήσεις και αποκλεισμό νεοδιόριστων μητέρων
σχολικά γεύματα
Σχολεία: Αύξηση αιτήσεων στο Πρόγραμμα Διατροφή - Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες
Το ερώτημα που προκύπτει είναι κρίσιμο: Μπορεί το ελληνικό κράτος να διασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα μένει νηστικό στο σχολείο;
Σχολεία: Αύξηση αιτήσεων στο Πρόγραμμα Διατροφή - Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες