τζιοτζιος
Το 7ο ΓΕΛ Λάρισας τιμά τη μνήμη του μαθητή Τζιότζιου Αθανασίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Παιδικό Καρκίνο

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες. Η σχολική κοινότητα, έχοντας θρηνήσει τον μαθητή, συμμαθητή και αγαπημένο φίλο Θανάση Τζιότζιο, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το περασμένο καλοκαίρι, τιμά τη μνήμη του διοργανώντας δράσεις με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελές μαθητικού συμβουλίου, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της αλληλεγγύης στον αγώνα ζωής που δίνουν τα παιδιά με καρκίνο.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, οι μαθητές/τριες της Γ΄και Β΄τάξης, ντυμένοι στα λευκά, έγραψαν με τα σώματά τους το όνομα του συμμαθητή τους στο προαύλιο του σχολείου και φόρεσαν το χρυσό κορδελάκι που συμβολίζει τη μάχη των παιδιών με καρκίνο.

Οι δράσεις συνεχίζονται την αυριανή μέρα, στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ομάδα μαθητών/τριών που έχει αναλάβει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τον παιδικό καρκίνο θα καρφιτσώνει χρυσά κορδελάκια στους διερχόμενους και θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια. Η δράση θα ολοκληρωθεί με εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

«Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας, στον όνομα όλων των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τον καρκίνο και όλων όσων συνεχίζουν ακόμα να αγωνίζονται, δίνοντάς μας μαθήματα ηρωισμού, πίστης και ελπίδας.

Θανάση, είσαι ο ήρωας της καρδιάς μας…».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sinodos pritaneon
Νέες αλλαγές στα ΑΕΙ - Η στάση της Σοφίας Ζαχαράκη: Λιγότερες διαγραφές φοιτητών, νέα αναθεώρηση του νόμου Κεραμέως και «ψαλίδι» στον χάρτη των Πανεπιστημίων
Η 108η Σύνοδος Πρυτάνεων φέρνει στο τραπέζι κρίσιμες αλλαγές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση – Λιγότερες διαγραφές φοιτητών, ξήλωμα του νόμου Κεραμέως...
Νέες αλλαγές στα ΑΕΙ - Η στάση της Σοφίας Ζαχαράκη: Λιγότερες διαγραφές φοιτητών, νέα αναθεώρηση του νόμου Κεραμέως και «ψαλίδι» στον χάρτη των Πανεπιστημίων
Λένα Δροσάκη
Δίκη Φιλιππίδη: «Έπαιρνε τηλέφωνο και αυνανιζόταν» – Όλη η κατάθεση της Λένας Δροσάκη
Η γνωριμία, οι παρενοχλήσεις και η καταγγελία: Η Λένα Δροσάκη περιγράφει όσα έζησε με τον Πέτρο Φιλιππίδη
Δίκη Φιλιππίδη: «Έπαιρνε τηλέφωνο και αυνανιζόταν» – Όλη η κατάθεση της Λένας Δροσάκη
maska-sxoleio-mathitis.jpg
Απαράδεκτη η κατάσταση με τη μεταφορά μαθητών στη Χίο: «Ελλιπής σχεδιασμός του κράτους»
«Κάτι που θα έπρεπε να είναι ρυθμισμένο από τις αρχές Σεπτέμβρη,όταν ανοίγουν τα σχολεία, μας απασχολεί δυστυχώς μέχρι και σήμερα»
Απαράδεκτη η κατάσταση με τη μεταφορά μαθητών στη Χίο: «Ελλιπής σχεδιασμός του κράτους»