παιδια
«Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι προστάτες του περιβάλλοντος και μπορούν να ευαισθητοποιούν τους μεγάλους»

Έντεκα σχολεία και περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν στην εθελοντική και βιωματική δράση καθαρισμού της παραλιακής ακτής του Δήμου Ρεθύμνης, από την Επισκοπή έως την πόλη, στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στα «χέρια» μας.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου εθελοντικού καθαρισμού ακτών 2024», στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνου, με εθνικό συντονιστή της δράσης την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

Στην δράση στις ακτές του Ρεθύμνου βρέθηκε και ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου.

Παρέδωσαν αναμνηστικούς επαίνους στα σχολεία που συμμετείχαν, με τον δήμαρχο να τονίζει τη σημαντικότητα του καλού παραδείγματος και των μηνυμάτων που εκπέμπει στην κοινωνία μας η ευαισθητοποιημένη στάση των σχολικών κοινοτήτων.

«Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι προστάτες του περιβάλλοντος και μπορούν να ευαισθητοποιούν τους μεγάλους» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσιαστική ανάγκη που υπάρχει για την προστασία του οικοσυστήματος του πλανήτη.

«Τραγικό πόσοι πολλοί αδιαφορούν για τον πλανήτη»

«Είναι τραγικό πόσοι πολλοί αδιαφορούν για τον πλανήτη μας» είπε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε: «Ευτυχώς που τα παιδιά μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους μεγάλους και μέσα από την δράση αυτή να περάσουν τα ανάλογα μηνύματα».

Η δράση αναπτύχθηκε στα παραλιακά μέτωπα της Επισκοπής και του Πετρέ, στην ακτή της παλιάς πόλης και στο ενετικό λιμάνι, καθώς και σε ολόκληρη την παραλία, από την μαρίνα έως τα Περιβίλια και την ακτή Περλ.

Συμμετείχαν συνολικά 11 σχολεία της Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης, με περισσότερους από 400 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, από το 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης 1ο, 2ο, 7ο και 13ο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου και τα Δημοτικά Σχολεία 'Αδελε και Επισκοπής, τα Γυμνάσια της πόλης, 2ο και 3ο, καθώς επίσης το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους και τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές λειτούργησαν σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας, συνδράμοντας στη μείωση των απορριμμάτων της ακτής του Δήμου Ρεθύμνου με στόχο «να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος ώστε να βοηθήσουν στη μείωση των απορριμμάτων στις ακτές, να αναγνωρίσουν τα είδη και τις πηγές των θαλάσσιων απορριμμάτων, να διαμορφώσουν περιβαλλοντική συνείδηση, να καλλιεργήσουν το πνεύμα του εθελοντισμού και να διασκεδάσουν σε επαφή με τη φύση μέσα από το πνεύμα συνεργασίας και της ομαδικότητας».

Μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, τα παιδιά προχώρησαν σε διαχωρισμό και καταγραφή των ειδών και τέλος στη μέτρηση των ποσοτήτων ανά είδος ξεχωριστά, συμβάλλοντας έτσι και στους ερευνητικούς στόχους της συγκεκριμένης δράσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Αναβάθμιση στην εκπαίδευση των μαιών και τη φροντίδα της γυναίκας: Πώς θα λειτουργεί η νέα Πανεπιστημιακή Κλινική του ΠΑΔΑ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Έπνιξε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο, αφού πρώτα έστειλε τον σύζυγό της να αγοράσει φαγητό
Φρίκη: Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο
Έπνιξε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο, αφού πρώτα έστειλε τον σύζυγό της να αγοράσει φαγητό
Φρίκη: Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο
ntountouka_45-1280x720.jpg
Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για την απόφαση μετατροπής σχολείων σε Πειραματικά - αράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τα σχολεία της γειτονιάς
Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για την απόφαση μετατροπής σχολείων σε Πειραματικά - αράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου