eap

Στις 14 Ιανουαρίου 2025, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με σκοπό την ενίσχυση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας τους.

Ο Πρύτανης του Ε.Α.Π., Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Φίλιππος Πουγιούτας, συμφώνησαν στην προώθηση κοινών επιστημονικών συμπράξεων και στη βελτίωση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας.

Η συνεργασία αυτή επιδιώκει την ανάπτυξη και ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου των δύο ιδρυμάτων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπογράφθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2025.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Πρύτανης, Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης, ενώ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Φίλιππο Πουγιούτα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της υπογραφή του Μνημονίου, παρευρέθηκαν από τον Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Διευθυντής του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  Τραπεζική, Λογιστική και Χρηματοοικονομική Καθηγητής Πέτρος Λόης και η συντονίστρια των κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων κα. Ανθή Τζιακούρα.

Το πλαίσιο της συνεργασίας του Μνημονίου Συνεργασίας περιέχει:

  • τη συνεργασία των συμβαλλόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην προαγωγή του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ερευνητικού έργου των συμβαλλόμενων ιδρυμάτων, προώθηση της συμβολής των συμβαλλομένων Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη των κοινωνιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο,
  • Την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων,
  • Και την ενίσχυση της υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακής διδασκαλίας και μάθησης.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανανεώνει τους δεσμούς συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επεκτείνοντας τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του δράσεις, αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό του,  με γνώμονα τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακη
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
Η κυρία Δημουλή βρέθηκε κατηγορούμενη για «απόπειρα εισαγωγής όπλου» στο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από δίκη στις 16/9, αθωώθηκε πλήρως και...
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»