soumo
Και όμως στο δημόσιο σχολείο μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το σούμο, το γκόλφ, το ράγκπι, το τσιρλιντινγκ, το μπριτζ ή το μουαι ται

Tο alfavita.gr αποκάλυψε σε σημερινό ρεπορτάζ πως οι μαθητές των δημόσιων ελληνικών σχολείων ετοιμάζονται να μυηθούν "ασυνήθιστα" αθλήματα και δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το Σούμο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το alfavita.gr πενήντα πέντε αθλητικές Ομοσπονδίες έλαβαν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου εκπρόσωποί τους να μπαίνουν εφέτος στα σχολεία και να ενημερώνουν τους μαθητές στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος, του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα, της γνωριμίας των μαθητών/-τριών με τα αθλήματα, της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού και της συνεργασίας της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ.

Το έγγραφο που δημοσιεύει το alfavita.gr αποκαλύπτε ότι μεταξύ των ομοσπονδιών βρίσκονται άδειες έλαβαν οι ομοσπονδίες: 

  • γκολφ
  • ράγκμπι
  • πυγμαχίας
  • σούμο
  • τσιρλίντινγκ
  • διελκυστίνδας
  • μουάιτάι
  • μπριτζ, 

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε;

 Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις εν λόγω ενημερώσεις να είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και θα πραγματοποιείται μετά από έγκριση τoυ/της Διευθυντή/τριας ή του/της Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων (για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

  • Να μην παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  • Οι μαθητές/-τριες μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, εάν έχουν προσκομίσει συμπληρωμένο και σε ισχύ το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
  • Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις ενημερώσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  •  Να παρίσταται υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ορισμένος/η από τον/τη Διευθυντή/-ντρια της σχολικής μονάδας.
  • Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/-ουσών μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
  • Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση των συμμετεχόντων/-ουσών μαθητών/-τριών.
  •  Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση διαφήμιση εταιριών, προϊόντων, φορέων και υπηρεσιών, όπως διανομή διαφημιστικού υλικού.

Δείτε εδώ συνολικά το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τράπεζα Πειραιώς: Πολύ σημαντική ανακοίνωση για όλους - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πόλεμος: O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pliroforiki
Διεθνής έρευνα ICILS στην Ελλάδα: Στο «μικροσκόπιο» οι γνώσεις και δεξιότητες μαθητών Γυμνασίου
Διεθνής Ερευνα ICILS 2028 για τον Εγγραμματισμό στην Πληροφορική και στους Υπολογιστές με συμμετοχή της Ελλάδας
Διεθνής έρευνα ICILS στην Ελλάδα: Στο «μικροσκόπιο» οι γνώσεις και δεξιότητες μαθητών Γυμνασίου
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Παιδαγωγική προσέγγιση με διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές αίθουσες
«Με τους διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές αίθουσες, η μάθηση γίνεται σύγχρονη, γίνεται ζωντανή, γίνεται εμπειρία για όλες τις μαθήτριες και τους...
Σοφία Ζαχαράκη: Παιδαγωγική προσέγγιση με διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές αίθουσες