cheerleading
Το ίδιο υπουργείο που με τα ωρολόγια προγράμματα θεωρεί ότι μαθήματα όπως η Κοινωνιολογία και τα Καλλιτεχνικά δε «χωράνε» στα σχολεία της χώρας, εντάσσει το... τσιρλίντινγκ «στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό».

Πενήντα πέντε αθλητικές Ομοσπονδίες έλαβαν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου εκπρόσωποί τους να μπαίνουν εφέτος στα σχολεία και να ενημερώνουν τους μαθητές στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος, του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα, της γνωριμίας των μαθητών/-τριών με τα αθλήματα, της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού και της συνεργασίας της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ.

Ανάμεσά τους, άδεια έλαβαν οι Ομοσπονδίες γκολφ, ράγκμπι, πυγμαχίας, σούμο, τσιρλίντινγκ, διελκυστίνδας, μουάιτάι, μπριτζ, τροχοσανίδας, κ.α. Αναλυτικά:

Οι 55 Ομοσπονδίες που θα ενημερώνουν τους μαθητές

ομοσπονδίες σχολεια

ομοσπονδίες σχολεια 2

Σε έγγραφο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου κ.Ιω.Κατσαρού, επισημαίνεται ότι  η είσοδος των εκπροσώπων των αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025, θα επιτρέπεται υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις εν λόγω ενημερώσεις να είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και θα πραγματοποιείται μετά από έγκριση τoυ/της Διευθυντή/τριας ή του/της Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων (για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

• Να μην παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

• Οι μαθητές/-τριες μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, εάν έχουν προσκομίσει συμπληρωμένο και σε ισχύ το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

• Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις ενημερώσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

• Να παρίσταται υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ορισμένος/η από τον/τη Διευθυντή/-ντρια της σχολικής μονάδας.

• Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/-ουσών μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

• Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση των συμμετεχόντων/-ουσών μαθητών/-τριών.

• Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση διαφήμιση εταιριών, προϊόντων, φορέων και υπηρεσιών, όπως διανομή διαφημιστικού υλικού.

Δείτε το έγγραφο με τις 55 αθλητικές Ομοσπονδίες

Το ίδιο υπουργείο που με τα ωρολόγια προγράμματα θεωρεί ότι μαθήματα όπως η Κοινωνιολογία και τα Καλλιτεχνικά δε «χωράνε» στα σχολεία της χώρας,  εντάσσει το... τσιρλίντινγκ «στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δολοφονία στην Ιταλία
Φονικό στην Ιταλία: Νεκρός 35χρονος - Τον σκότωσαν με τσεκούρι από τη σύντροφο και τη μητέρα του
Ιταλία: 35χρονος δολοφονήθηκε με τσεκούρι από τη σύντροφό του και τη μητέρα της
Φονικό στην Ιταλία: Νεκρός 35χρονος - Τον σκότωσαν με τσεκούρι από τη σύντροφο και τη μητέρα του
DYPA
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Επίκειται να βγει το Μητρώο - Ενεργοποιήστε το ΚΑΥΑΣ σας
Πήρατε ΚΑΥΑΣ στο voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ; Είστε εργαζόμενος ή άνεργος; Ενεργοποιήστε την επιταγή σας
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Επίκειται να βγει το Μητρώο - Ενεργοποιήστε το ΚΑΥΑΣ σας