φωτο
«Η μη σύσταση οργανικών θέσεων δημιουργεί προβλήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις πάρα πολύ σοβαρά»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει ότι δεν προβλέφθηκε καμιά σύσταση οργανικής θέσης για καμία ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό Σάμου, «κάτι που δε συνέβη πουθενά σε όλο το Αιγαίο, γεγονός απαράδεκτο καθώς τα κενά είναι πολλά».

«Με δεδομένο ότι η ΔΙΠΕ Σάμου, όπως μας απάντησε και μας ενημέρωσε επίσημα, ζήτησε σύσταση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτούμε να μάθουμε το πλήρες σκεπτικό που αυτά δε ζητήθηκαν απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση προς το Υπουργείο. Άλλωστε, με δεδομένο ότι υπηρετούν πάρα πολλοί αναπληρωτές ειδικοτήτων στα νησιά του νομού μας, η ενέργειά σας μας κάνει να απορούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί

Αναλυτικά:

Με έγγραφό μας που σας στάλθηκε στις 29 Ιούλη, σας εκφράσαμε την έκπληξή μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε καμιά σύσταση οργανικής θέσης για καμία ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό Σάμου, κάτι που δε συνέβη πουθενά σε όλο το Αιγαίο, γεγονός απαράδεκτο καθώς τα κενά είναι πολλά.

Σας υπενθυμίζαμε ότι πάγιο αίτημά μας είναι οι μαζικοί διορισμοί έτσι ώστε τα παιδιά μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχουν όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, αλλά και να σταματήσει η ομηρεία των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους.

Στο έγγραφό μας, επίσης, θέταμε ερωτήματα σε ΔΙΠΕ Σάμου, Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου και Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η αδικία σε βάρος των παιδιών του νομού Σάμου, αλλά και των συναδέλφων και συναδελφισσών. Η μη σύσταση οργανικών θέσεων δημιουργεί προβλήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις πάρα πολύ σοβαρά.

Μέχρι σήμερα, 3 Αυγούστου, δεν έχετε απαντήσει στο έγγραφό μας, ενώ παρά τις προσπάθειές μας δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία με την Περιφερειακή Διευθύντρια.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων ζητάμε εκ νέου:

Με δεδομένο ότι η ΔΙΠΕ Σάμου, όπως μας απάντησε και μας ενημέρωσε επίσημα, ζήτησε σύσταση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτούμε να μάθουμε το πλήρες σκεπτικό που αυτά δε ζητήθηκαν απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση προς το Υπουργείο. Άλλωστε, με δεδομένο ότι υπηρετούν πάρα πολλοί αναπληρωτές ειδικοτήτων στα νησιά του νομού μας, η ενέργειά σας μας κάνει να απορούμε.

Αν θεωρείτε ότι, τελικά, υπάρχει αδικία θέλουμε να μας ενημερώσετε για το τι ενέργειες κάνετε για να λυθεί άμεσα το ζήτημαγια το οποίο έχετε ευθύνη που δημιουργήθηκε.

Ζητάμε να επικοινωνήσουμε με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουμε το θέμα, από κοινού και με το σύλλογο της Σάμου.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η αδικία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, τα σωματεία του νομού θα αντιδράσουμε, μαζί με τους γονείς και τα παιδιά μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές: Η πολιτική μετατρέπεται περισσότερο σε επικοινωνιακή πρακτική
Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές: Η πολιτική μετατρέπεται σε επικοινωνιακή πρακτική (φωτό)
Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Η νέα γενιά οφείλει να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες του ατομικισμού και να έχει λόγο στα πολιτικά πράγματα του τόπου»
Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές: Η πολιτική μετατρέπεται σε επικοινωνιακή πρακτική (φωτό)
ergazomenos thlergasia
Συλλογικές Συμβάσεις: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές σε μισθούς και επιδόματα
Ποιοι κλάδοι «κερδίζουν» από την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων - Παραδείγματα σε μισθούς και επιδόματα
Συλλογικές Συμβάσεις: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές σε μισθούς και επιδόματα