Εκπαίδευση

Αποκλεισμός της Ικαρίας και των Φούρνων απ’ τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Α/βάθμια Εκπαίδευση

φωτο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η μη σύσταση οργανικών θέσεων δημιουργεί προβλήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις πάρα πολύ σοβαρά»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει ότι δεν προβλέφθηκε καμιά σύσταση οργανικής θέσης για καμία ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό Σάμου, «κάτι που δε συνέβη πουθενά σε όλο το Αιγαίο, γεγονός απαράδεκτο καθώς τα κενά είναι πολλά».

«Με δεδομένο ότι η ΔΙΠΕ Σάμου, όπως μας απάντησε και μας ενημέρωσε επίσημα, ζήτησε σύσταση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτούμε να μάθουμε το πλήρες σκεπτικό που αυτά δε ζητήθηκαν απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση προς το Υπουργείο. Άλλωστε, με δεδομένο ότι υπηρετούν πάρα πολλοί αναπληρωτές ειδικοτήτων στα νησιά του νομού μας, η ενέργειά σας μας κάνει να απορούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί

Αναλυτικά:

Με έγγραφό μας που σας στάλθηκε στις 29 Ιούλη, σας εκφράσαμε την έκπληξή μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε καμιά σύσταση οργανικής θέσης για καμία ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό Σάμου, κάτι που δε συνέβη πουθενά σε όλο το Αιγαίο, γεγονός απαράδεκτο καθώς τα κενά είναι πολλά.

Σας υπενθυμίζαμε ότι πάγιο αίτημά μας είναι οι μαζικοί διορισμοί έτσι ώστε τα παιδιά μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχουν όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, αλλά και να σταματήσει η ομηρεία των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους.

Στο έγγραφό μας, επίσης, θέταμε ερωτήματα σε ΔΙΠΕ Σάμου, Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου και Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η αδικία σε βάρος των παιδιών του νομού Σάμου, αλλά και των συναδέλφων και συναδελφισσών. Η μη σύσταση οργανικών θέσεων δημιουργεί προβλήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις πάρα πολύ σοβαρά.

Μέχρι σήμερα, 3 Αυγούστου, δεν έχετε απαντήσει στο έγγραφό μας, ενώ παρά τις προσπάθειές μας δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία με την Περιφερειακή Διευθύντρια.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων ζητάμε εκ νέου:

Με δεδομένο ότι η ΔΙΠΕ Σάμου, όπως μας απάντησε και μας ενημέρωσε επίσημα, ζήτησε σύσταση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτούμε να μάθουμε το πλήρες σκεπτικό που αυτά δε ζητήθηκαν απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση προς το Υπουργείο. Άλλωστε, με δεδομένο ότι υπηρετούν πάρα πολλοί αναπληρωτές ειδικοτήτων στα νησιά του νομού μας, η ενέργειά σας μας κάνει να απορούμε.

Αν θεωρείτε ότι, τελικά, υπάρχει αδικία θέλουμε να μας ενημερώσετε για το τι ενέργειες κάνετε για να λυθεί άμεσα το ζήτημαγια το οποίο έχετε ευθύνη που δημιουργήθηκε.

Ζητάμε να επικοινωνήσουμε με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουμε το θέμα, από κοινού και με το σύλλογο της Σάμου.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η αδικία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, τα σωματεία του νομού θα αντιδράσουμε, μαζί με τους γονείς και τα παιδιά μας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση