ekpaideytikoi
"O περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Αθανάσιος Νικολόπουλος βάζει το όνομά του στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της εκπαίδευσης"

Οι ενέργειες της νέας ηγεσίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (ΠΔΕ) έχουν πυροδοτήσει πολύ έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο πλαίσιο αυτό έχει οριστεί κινητοποίηση στα γραφεία της οδού Ξενίας 24 στους Αμπελόκηπους, σήμερα Πέμπτη 11/7 στις 11πμ. 

Πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) διοργανώνουν την κινητοποίηση σημειώνοντας ότι "ο νέος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Αθανάσιος Νικολόπουλος βάζει το όνομά του στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της εκπαίδευσης!"

Συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΑΙΘΑ με οδηγία του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Νικολόπουλου Α., επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που κάνουν απεργία αποχή, με απόφασή του. Σύμφωνα με αυτήν καλεί τους διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής να μεριμνήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 56 του ν. 4823/21 για όποιον εκπαιδευτικό ή διευθυντή/ντρια δεν έχει συμμετάσχει στην ατομική αξιολόγηση, είτε ως αξιολογούμενος είτε ως αξιολογητής!

Σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά σωματεία "το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις, επειδή νομίζει ότι θα μας πιάσει στον ύπνο, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία αποχή, καταφεύγει σε τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών! "

Δημοσιεύουμε παρακάτω μια από τις δεκάδες ανακοινώσεις που έχουν φτάσει τις προηγούμενες μέρες στο alfavita.gr για το θέμα 

Η ανακοίνωση

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του νέου Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή και του Γενικού Γραμματέα για την “Αξιολόγηση”

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Aμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε πρώτος πρώτος έγγραφο για την καταχώριση στην πλατφόρμα των μονομερών πρακτικών όσων συναδέλφων/ισσών δεν αξιολογήθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Ιουλίου, το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο με υπογραφή του Γ.Γ., Κατσαρού, με την οποία ζητάει την επιβολή κυρώσεων σε όσους εκπαιδευτικούς και στελέχη «δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

Τα συγκεκριμένα έγγραφα Νικολόπουλου και Κατσαρού αποτελούν μνημεία αυταρχισμού και αντιδραστικές τομές στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης με τον “βούρδουλα”, με στόχο την κατατρομοκράτηση του κλάδου και την επιβολή σιγής νεκροταφείου, με την ποινικοποίηση του ίδιου του απεργιακού δικαιώματος, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα του κλάδου συμμετέχει στην απεργία-αποχή και έδειξε την κάθετη διαφωνία της στην αξιολόγηση στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Οι δύο εγκύκλιοι, επικαλούμενες την εφαρμογή του άρθρου 56 του Ν. 4823/2021, απειλούν και εκβιάζουν με

  • Την επιβολή προστίμου ύψους ενός μισθού για όλους τους απεργούντες-απέχοντες, παρά την ομολογία και τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την απεργία-αποχή ως καθόλα νόμιμου συνδικαλιστικού δικαιώματος, βάσει διατάξεων του νόμου 4823/’21 –που μέχρι στιγμής παραμένουν ανενεργές λόγω της μεγάλης αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • Τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 και 2021, παρά την προ πολλού συμπλήρωση της διετούς δόκιμης περιόδου.
  • Την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, που μέχρι στιγμής είναι ακώλυτη.
  • Τη θεώρηση του διαστήματος συμμετοχής στην απεργία-αποχή και για όσο αυτή διαρκέσει ως μη προσμετρούμενου χρόνου για τη χορήγηση νέου ΜΚ, δηλαδή περικοπή μιας ακόμη διετίας μετά τοκλεμμένοκλιμάκιοτου2016-2017απότημισθολογικήμαςεξέλιξη.

Παρά την νομολογία και τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την νομιμότητα του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην απεργία, οι εγκύκλιοι στην πραγματικότητα επιδιώκουν την κατίσχυση του φόβου και του τρόμου ώστε να επιβληθεί η αξιολόγηση. Φαίνεται η τιτάνια αντίσταση του κλάδου για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της εργασιακής δημοκρατίας σε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα ταπαιδιά,κόντραστασχέδιακατηγοριοποίησηςσχολείωνκαιεκπαιδευτικών. Ζητάμε από τις Ομοσπονδίες μας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ του λεκανοπεδίου της Αττικής νακαλέσουν σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΕ την Πέμπτη, 11 Ιουλίου στις 11:00για την απόσυρση των εγκυκλίων Νικολόπουλου και Κατσαρού,αξιοποιώνταςκάθεδιαθέσιμοπολιτικο-συνδικαλιστικόκαινομικόμέσο!

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕ ΞΕΝΙΑΣ 24, ΑΘΗΝΑ

Απαιτούμε

  • την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2021 καθώς και την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική μας εξέλιξη!
  • την απόσυρση των εγκυκλίων που παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία-αποχή και το απεργιακό δικαίωμα!

Μόρφωση-εργασιακή αξιοπρέπεια-δημοκρατία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_panelladikes_vaseis.jpg
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές
Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα. 
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές