apth
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Πώς το ΑΠΘ εξάγει τεχνογνωσία νανοτεχνολογίας ... στις ΗΠΑ

Διδακτορικοί φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως MIT, Columbia University, Boston University, New York University κ.ά., θα μεταβούν στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν στην τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Το θερινό σχολείο, με θέμα «Χρήση νανοτεχνολογίας για κατασκευή νέων βιοϋλικών και ηλεκτροδίων επόμενης γενιάς», θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 20 Ιουλίου 2024, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Η επιλογή του Εργαστηρίου του ΑΠΘ έγινε, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία, από την ανεξάρτητη υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών» και συγκεκριμένα από το Τμήμα Διεθνούς Επιστήμης και Μηχανικής, το οποίο χρηματοδοτεί διεθνείς δραστηριότητες και συνεργασίες για την προώθηση της καινοτομίας στην ερευνητική κοινότητα των ΗΠΑ, μέσω της πρόσβασης σε διεθνή τεχνογνωσία και εργαστηριακές υποδομές.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται με επιτυχία το θερινό σχολείο από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Περισσότερες πληροφορίες: http://etem.civil.auth.gr/NSF2024/

Θερινό Σχολείο «Summer School on Analysis Big Data 2024»

Το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Artificial Intelligence Information Analysis Lab – AIIA Lab) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, διοργανώνει θερινό σχολείο, με θέμα «Summer School on Analysis Big Data 2024», από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου 2024, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το θερινό σχολείο αποτελείται από τρεις αυτοτελείς ενότητες, κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει διαλέξεις και εργαστηριακά προγραμματιστικά μαθήματα. Η πρώτη ενότητα, με τίτλο «Deep Learning for Autonomous Systems», εστιάζει σε θέματα μηχανικής μάθησης που εφαρμόζονται σε αυτόνομα οχήματα.

Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Computer Vision Applications in Natural Disaster Management», θα παρουσιάσει διάφορες εφαρμογές υπολογιστικής όρασης στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η τρίτη ενότητα, με τίτλο «Deep Learning Applications in Natural Disaster Management», θα εξετάσει θέματα μηχανικής μάθησης που συναντώνται σε εφαρμογές διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Πληροφορίες και εγγραφές στο θερινό σχολείο στον σύνδεσμο: https://icarus.csd.auth.gr/cvml-programming-short-course-and-workshop-on-deep-learning-computer-vision-and-big-data-analytics-2024

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
εκπαιδευτικοι
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Στις αρχές Μαΐου οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει με τον κανόνα «1 προς 1»
Για τον εκπαιδευτικό κόσμο, το βασικό ερώτημα παραμένει: θα καλυφθούν ουσιαστικά τα κενά των σχολείων;
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Στις αρχές Μαΐου οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει με τον κανόνα «1 προς 1»