αξιολόγηση
Ενημερωτικό των αιρετών ΔΑΚΕ για την 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας  & 7η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής –  «Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί το Υ.ΠΑΙ.ΘΑ την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική του στην εκπαίδευση!»

Σε ενημερώσεις προχώρησαν οι αιρετοί της ΔΑΚΕ για την 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας και την 7η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι αιρετοί Χρήστος Τρανός και Αγγελική Γκάγκαρη επισημαίνουν για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας ότι διαφωνούν με τη διαδικασία της αξιολόγησης και θα αγωνιστούν, ώστε όλες οι μονιμοποιήσεις να γίνονται για όλους τους συναδέλφους με τη διετή ευδόκιμη υπηρεσία και χωρίς αξιολόγηση σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.

Επιπλέον, οι αιρετοί Χρήστος Τρανός και Θεόδωρος Μπίρμπας σχολιάζουν για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών: «Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί το Υ.ΠΑΙ.ΘΑ την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική του στην εκπαίδευση!».

 «Υπενθυμίζουμε πως μόνο στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής 514 συνάδελφοι έκαναν οριστική αίτηση παραίτησης και χιλιάδες ακόμη απευθύνονται σε εργατολόγους για να ενημερωθούν και να εξασφαλίσουν τη συντομότερη απεμπλοκή από το λειτούργημα που –πλέον- δεν τους ευχαριστεί!» προσθέτουν.

Τέλος, καλούν την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ να συζητήσει καλόπιστα και χωρίς δογματισμούς με τη ΔΟΕ, για να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχει με την πολιτική του δημιουργήσει.

Ενημερωτικό των αιρετών ΔΑΚΕ για την 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας  & 7η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Σας ενημερώνουμε πως στις 19 Ιουνίου  έγινε η 21η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας για το 2024 και η 66η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο Υπηρεσιακό Συμβούλιο!

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο θέμα τόνισα πως οι αιρετοί της ΔΑΚΕ ψηφίζουμε θετικά  τη μονιμοποίηση των συναδέλφων, αλλά διαφωνούμε με τη διαδικασία της αξιολόγησης και θα αγωνιστούμε ώστε όλες οι μονιμοποιήσεις να γίνονται για όλους τους συναδέλφους με τη διετή ευδόκιμη υπηρεσία και χωρίς αξιολόγηση σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου!

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εγκρίθηκε η μονιμοποίηση των δεκαεπτά συναδέλφων με ψήφους 5-0 .

ΘΕΜΑ 2ο: Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Ικανοποιήθηκαν ομόφωνα όλα τα αιτήματα που κατατέθηκαν, αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις και οι ώρες άσκησης του ιδιωτικού έργου είναι ανεξάρτητες των υπηρεσιακών  υποχρεώσεων των συναδέλφων.

ΘΕΜΑ 3ο:Εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων μονίμων.

Υπενθυμίζοντας την πάγια θέση των Αιρετών της ΔΑΚΕ για τη στήριξη της οικονομικής αναβάθμισης  όλων των  συναδέλφων, αναπληρωτών και μονίμων με τη θετική μας ψήφο και χωρίς αυστηρότητα, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια στον ένα μεταπτυχιακό τίτλο που κατατέθηκε.

Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ και όλων των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Xρήστος  Τρανός (τακτικός αιρετός)

Αγγελική Γκάγκαρη (αναπληρωματική αιρετός)

Την ίδια μέρα έγινε και η 7η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

17η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό Συμβούλιο με τα εξής θέματα:

ΘΕΜΑ 1:Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.                         Ικανοποιήθηκαν με  ψήφους 5-0,τα τρία αιτήματα που κατατέθηκαν για λόγους οικογενειακούς και απορρίφθηκαν τρία άλλα με ψήφους 3-2 αφού υπήρχε αρνητική εισήγηση από τους αντίστοιχους διευθυντές εκπαίδευσης.Οι δύο αιρετοί υπερψήφισαν όλα τα αιτήματα όλων των συναδέλφων.

ΘΕΜΑ 2ο:Απόδοση 2ης ειδικότητας.

Κατατέθηκαν δύο αιτήματα και ικανοποιήθηκαν ομόφωνα ,αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

ΘΕΜΑ 3ο:Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ικανοποιήθηκαν ομόφωνα και τα 54 αιτήματα που κατατέθηκαν.

Σχολιασμός Αιρετών ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:

   Έχοντας σε κάθε συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ, μονίμως, παραιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης και φθάνοντας στον απίστευτο αριθμό των 118 παραιτήσεων στελεχών εκπαίδευσης -που έγιναν αποδεκτές-μέσα στη φετινή χρονιά, σε συνδυασμό με τις 149 άδειες άνευ αποδοχών που πήραν συνάδελφοι αναζητώντας εργασιακή στέγη σε άλλους επαγγελματικούς χώρους (ακόμα και στο εξωτερικό),αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί το Υ.ΠΑΙ.ΘΑ την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική του στην εκπαίδευση!

      Υπενθυμίζουμε πως μόνο στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής 514 συνάδελφοι έκαναν οριστική αίτηση παραίτησης και χιλιάδες ακόμη απευθύνονται σε εργατολόγους για να ενημερωθούν και να εξασφαλίσουν τη συντομότερη απεμπλοκή από το λειτούργημα που –πλέον- δεν τους ευχαριστεί!

Καλούμε , άλλη μια φορά ,την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ να συζητήσει καλόπιστα και χωρίς δογματισμούς με τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της πατρίδας μας, τη ΔΟΕ, για να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχει με την πολιτική του δημιουργήσει!

Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ και όλων των συναδέλφων στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:

Χρήστος Τρανός (τακτικός Αιρετός)

Θεόδωρος Μπίρμπας(αναπληρωματικός Αιρετός)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα