ΑΣΠΑΙΤΕ
Προβληματισμός των τεχνολόγων εκπαιδευτικών για τη λειτουργικότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ που θα αντικατασταθεί από τετραετές τμήμα

Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί για τη λειτουργικότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ που θα απορροφηθεί ως τμήμα στο ΕΚΠΑ, η οποία είχε τέσσερα Τμήματα πενταετούς φοίτησης και θα αντικατασταθεί τώρα από ένα τετραετές Τμήμα που θα παράγει εκπαιδευτικούς για πολλούς κλάδους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών για την ΑΣΠΑΙΤΕ

Η αναφορά σε διάφορες ιστοσελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου, για την πιθανή απορρόφηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, ως Τμήμα, από το ΕΚΠΑ, ήταν γνωστή στο Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. από την 1η Μαΐου 2024, οπότε και συνεδρίασε η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.. 

Η απόφαση  αυτή της Συγκλήτου, αποτελεί κατ’ αρχήν μια θετική εξέλιξη για εμάς, αφού η Ε.Τ.Ε. ήταν η Επιστημονική  Ένωση που μέσω της πρότασής της άνοιξε τη συζήτηση για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ, ως αυτόνομη Σχολή, στο ΕΚΠΑ, με βασικό κριτήριο τις ανάγκες της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (https://www.ete.gr/wp-content/uploads/2021/02/YPOMNIMA-PANEPISTIMOPOIISIS.pdf).

Μας δημιουργεί όμως και προβληματισμό για τη λειτουργικότητα ενός τέτοιου Τμήματος και τους λόγους για τους οποίους μια Σχολή με τέσσερα Τμήματα πενταετούς φοίτησης θα αντικατασταθεί από ένα τετραετές Τμήμα που θα παράγει  εκπαιδευτικούς για πολλούς κλάδους της  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ, της οποίας η πρόταση αναφέρεται σε σχολή και έχουμε ζητήσει από τις 7/5/2024 συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ. Το θέμα θα συζητηθεί και στο Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 18/5/2024.

Ύστερα από τις παραπάνω εξελίξεις, αποκτά ιδιαίτερη ιστορική – συμβολική αξία η ημερίδα που συνδιοργανώνουν η ΑΣΠΑΙΤΕ με την ΕΤΕ, την προσεχή Παρασκευή 17/5/2024 με θέμα το μάθημα της Τεχνολογίας, στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα (https://www.ete.gr/archives/3515).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

w16-70446foithtikesekloges.jpg
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
Πανσπουδαστική: Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους!
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος