ekpaideutikoi
«Πρώτα να συνειδητοποιήσουμε τι έρχεται. Έπειτα να συσπειρωθούμε. Έχουμε την παιδεία, τη μόρφωση και την αγάπη για τα παιδιά. Έχουμε  τα σωματεία μας. Κι αν δεν μας αρέσουν να τα πάρουμε στα χέρια μας…»

Το νέο όπλο για την αποδοχή της αξιολόγησης από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς είναι η αρχή της έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων  μονιμοποίησης για τους αξιολογημένους και μόνο. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν δόκιμοι και θα εκβιάζονται από το Υπουργείο μέχρι να υποκύψουν σε μια παρανοϊκή διαδικασία. 

Αν υπήρχε κάποιος σχετικός διάλογος μεταξύ συναδέλφων, ίσως να είχε αυτή μορφή:

-    Η αξιολόγηση διασφαλίζει τη μονιμότητα;
-    Φυσικά και όχι. Η αξιολόγηση είναι η άρση της μονιμότητας. 
-    Μα εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων που έχουν αξιολογηθεί.
-    Και τί σημαίνει αυτό;
-    Είναι μόνιμοι και δεν τους κουνάει κανείς;
-    Δηλαδή πιστεύεις ότι η επόμενη αξιολόγηση η οποία δε θα είναι και τόσο καλή δεν μπορεί να τους δείξει το δρόμο της απόλυσης;
-    Όχι δεν προβλέπεται από το νόμο.
-    Οι ίδιοι νομοθετούν και αλλάξουν τους νόμους κατά το δοκούν.
-    Ποτέ κανείς δεν έχει απολυθεί από το δημόσιο. 
-    Ξεχνάς…. Ακόμη και στον κλάδο μας, το 2013 απολύθηκαν με τη διαπιστωτική πράξη 106520/Δ2-31/07/2013, μετά την πολύμηνη διαθεσιμότητά τους, περίπου 2500 συνάδελφοι έπειτα από την κατάργηση 49 ειδικοτήτων (Ν.4172/2013-Φ.Ε.Κ.167 τ.Α ́/23-7-2013), στην Τεχνική εκπαίδευση. Ξαναπροσλήφθηκαν αργότερα, έπειτα από αγώνες των σωματείων.
-    Δηλαδή τι εννοείς ότι μπορεί να ξανασυμβεί;
-    Χρειάζονται τον πλήρη έλεγχο στις διοικητικές θέσεις, ακόμη και στα σωματεία για να αποτελειώσουν το Δημόσιο Χαρακτήρα της Παιδείας. Δε θέλουν αντιδράσεις. Πρέπει να βγαίνει προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο του σχολείου. Ο κόσμος να μην καταλαβαίνει τι γίνεται. Όταν πέσουν οι μάσκες θα είναι αργά.
-    Τώρα κατάλαβα…. Εκεί που αποφάσιζαν οι σύλλογοι για όλα, ξαφνικά τα σχολεία στελεχώθηκαν σαν ιδιωτικές εταιρίες με τη συγκέντρωση της «εξουσίας» σε λίγους φιλόδοξους, οι οποίοι «αποφασίζουν» …. και αξιολογούν.  Όποιος λέει την άποψή του, ή αντιστέκεται στο σχέδιο ίσως να έχει μια ευκαιρία να συνετιστεί έπειτα από μια κακή βαθμολογία…. 
-    Δες το σύστημα Υγείας με τους άπειρους διοικητές, διευθυντές και κλινικάρχες, φυσικά διορισμένους, πόσο σύντομα ιδιωτικοποιήθηκε. Και μη μου πεις για την Παιδεία. Ήδη γίνονται προσπάθειες, ακόμη και με την καταπάτηση του συντάγματος, για την ιδιωτικοποίησή της, αρχής γενομένης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-    Άρα όλα αποτελούν τους κρίκους της αλυσίδας. Κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Είμαστε ανίσχυροι. Είναι προαποφασισμένο.
-    Πρώτα να συνειδητοποιήσουμε τι έρχεται. Έπειτα να συσπειρωθούμε. Έχουμε την παιδεία, τη μόρφωση και την αγάπη για τα παιδιά. Έχουμε  τα σωματεία μας. Κι αν δεν μας αρέσουν να τα πάρουμε στα χέρια μας…

Ή όχι; Ας διαβάσουμε το διάλογο ανάποδα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα