βουλή
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Με επίκαιρη ερώτησή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Θρασκιά στη Βουλή, ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει, για ακόμη μια φορά, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που θέτουν στον αέρα τη λειτουργία των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), καθώς και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό, στη Θεσσαλονίκη.

Τα κτιριακά προβλήματα και οι ανησυχίες για τη λειτουργία τους εντείνονται, οι ελλείψεις στο προσωπικό δεν αντιμετωπίζονται, ενώ δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη - μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν οδηγηθεί πια σε απόγνωση, διεκδικώντας τα αυτονόητα. 

Σύμφωνα με την βουλευτή, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή δήλωσε πως δεν θέλει να μπει στα «θεσμικά χωράφια» άλλων, των συναρμόδιων Υπουργών, ούτε να ενημερώσει αν και γνωρίζει, καθώς η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας «αφορά μόνο στο κτιριολογικό πρόγραμμα». Αναφέρεται δε γενικόλογα σε οποίες προσλήψεις έχουν γίνει στην Ειδική Αγωγή.

Η βουλευτής παρατηρεί: 

Όταν δεν ικανοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στην απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.  

Όταν τα προβλήματα ξεκινούν μεν από το κτιριακό ζήτημα -και, προφανώς, δεν περιορίζονται εκεί- αλλά καταλήγουν στην παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όταν, για παράδειγμα, στο 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη, λόγω των κτιριακών προβλημάτων, λειτουργεί το ένα από τα δύο εργαστήρια.

Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Η ήσυχη «επέκταση» των ελληνικών ΑΕΙ στη Μέση Ανατολή: Γιατί η Ιορδανία βλέπει την Ελλάδα ως φυσικό σύμμαχο στην εκπαίδευση
Δεν είναι τυχαίο ότι ο λόφος με τα ερείπια της ελληνιστικής περιόδου στην καρδιά της ιορδανικής πρωτεύουσας φέρει ακόμη το όνομα Φιλαδέλφεια
Η ήσυχη «επέκταση» των ελληνικών ΑΕΙ στη Μέση Ανατολή: Γιατί η Ιορδανία βλέπει την Ελλάδα ως φυσικό σύμμαχο στην εκπαίδευση
Σχολικά βιβλία πάνω σε θρανίο σε αίθουσα
Καθυστερήσεις στο πολλαπλό σχολικό βιβλίο - Αντιδράσεις από εκδότες και συγγραφικές ομάδες για τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα
Ανησυχία για την πορεία του πολλαπλού σχολικού βιβλίου
Καθυστερήσεις στο πολλαπλό σχολικό βιβλίο - Αντιδράσεις από εκδότες και συγγραφικές ομάδες για τον σχεδιασμό και τα χρονοδιαγράμματα
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Από σήμερα Παρασκευή η υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή των υποψηφίων
Προσοχή! Όσοι δεν κάνουν την εγγραφή τους εντός των ημερομηνιών που ανακοίνωσε το υπουργείο θα αποκλειστούν από τις πανελλήνιες εξετάσεις - Τι πρέπει...
Πανελλήνιες 2026: Από σήμερα Παρασκευή η υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή των υποψηφίων