βουλή
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Με επίκαιρη ερώτησή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Θρασκιά στη Βουλή, ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει, για ακόμη μια φορά, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που θέτουν στον αέρα τη λειτουργία των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), καθώς και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό, στη Θεσσαλονίκη.

Τα κτιριακά προβλήματα και οι ανησυχίες για τη λειτουργία τους εντείνονται, οι ελλείψεις στο προσωπικό δεν αντιμετωπίζονται, ενώ δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη - μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν οδηγηθεί πια σε απόγνωση, διεκδικώντας τα αυτονόητα. 

Σύμφωνα με την βουλευτή, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή δήλωσε πως δεν θέλει να μπει στα «θεσμικά χωράφια» άλλων, των συναρμόδιων Υπουργών, ούτε να ενημερώσει αν και γνωρίζει, καθώς η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας «αφορά μόνο στο κτιριολογικό πρόγραμμα». Αναφέρεται δε γενικόλογα σε οποίες προσλήψεις έχουν γίνει στην Ειδική Αγωγή.

Η βουλευτής παρατηρεί: 

Όταν δεν ικανοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στην απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.  

Όταν τα προβλήματα ξεκινούν μεν από το κτιριακό ζήτημα -και, προφανώς, δεν περιορίζονται εκεί- αλλά καταλήγουν στην παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όταν, για παράδειγμα, στο 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη, λόγω των κτιριακών προβλημάτων, λειτουργεί το ένα από τα δύο εργαστήρια.

Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις