Ειδικά σχολεία: Πρώτη σημαντική νίκη – Θα συνεχίσει να λειτουργεί το 2ο ΕΕΕΕΚ του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
Τελικά δεν θα βρεθούν στο δρόμο μαθητές και εκπαιδευτικοί - Η δέσμευση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη

Θα συνεχιστεί τελικά η λειτουργία του ειδικού Σχολείου 2ου ΕΕΕΕΚ, σύμφωνα με δέσμευση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη και δεν θα βρεθούν στο δρόμο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Γυμνασίου Λυκείου Κωφών και του συστεγαζόμενου δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Η ανακοίνωση της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Μια πρώτη σημαντική νίκη πέτυχαν οι μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, ειδικού διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού, γονιών και μαθητών της ειδικής αγωγής για το πρόβλημα της στέγασης των σχολείων ειδικής αγωγής στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη σε σημερινή συνάντηση δεσμεύτηκε ότι το 2ο ΕΕΕΕΚ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και δε θα βρεθούν στο δρόμο μαθητές και εκπαιδευτικοί στη μέση της σχολικής χρονιάς. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Γυμνασίου Λυκείου Κωφών και του συστεγαζόμενου δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Στη σημερινή κινητοποίηση στο δημαρχείο Πανοράματος δηλώσαμε όλοι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για σύγχρονα και ασφαλή κτίρια. Δε θα δεχτούμε να κλείσει ούτε να συγχωνευθεί κανένα ειδικό σχολείο. Λέμε όχι στη λογική κόστους οφέλους που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο. Απαιτούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να προχωρήσει η διαδικασία είτε για τη μετεστέγαση του 2ου ΕΕΕΕΚ σε κατάλληλο κτίριο είτε για την κατασκευή νέου κτιρίου. Ζητάμε επαρκή χρηματοδότηση για την επισκευή του κτιρίου του 1ου ΕΕΕΕΚ.

Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία για τους μαθητές με αναπηρία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε ασφαλή και κατάλληλα κτίρια.

Όλοι τη Δευτέρα 19/02/2024 στις 14.30 στην κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ.

Όλοι στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

Χρύσα Κοφίνα                                         Αντώνης Τσούκας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα