εκπαιδευση
Κάθε απόπειρα ενεργοποίησης κυρώσεων με βάση το άρθρο 56 του 4823/21 σε συνάδελφους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/νες θα είναι πράξη παράνομη, ανήθικη και απεργοσπαστική.

Όπως έχει ενημερώσει το alfavita.gr διευθυντής σχολείου, απέναντι στην ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του 4823/21 και στην έγγραφη προειδοποίηση, από τον Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λασιθίου για καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές, διάλεξε με βάση το δημοκρατικό, αγωνιστικό και αξιακό του σύστημα να παραιτηθεί από στέλεχος εκπαίδευσης.

Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του ΥΠΑΙΘΑ για συμμετοχή στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει τις πιέσεις και τις απόπειρες εκφοβισμού που ασκούνται τις τελευταίες μέρες σε πολλούς διευθυντές/τριες – προϊσταμένους ώστε με το στανιό να μπουν στην αξιολόγηση, όπως και στην περίπτωση του Διευθυντή στο Λασίθι. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Σάμου

Θέμα: Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του ΥΠΑΙΘΑ για συμμετοχή στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου χαιρετίζει τη στάση των χιλιάδων εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, των διευθυντών/ντριών και προϊσταμένων που μαζί με όλο τον κλάδο δίνουν τη γενναία μάχη ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ για την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης. 

Χαιρετίζουμε την περήφανη στάση των νεοδιόριστων, μονίμων, αναπληρωτών που υπογράφουν μαζικά τη δήλωση της απεργίας-αποχής, συμμετέχουν αποφασιστικά στις στάσεις εργασίας, υψώνουν ανάστημα με όπλο τις αποφάσεις του κλάδου, κόντρα σε απειλές και τρομοκρατία. Κανένας μόνος – καμία μόνη, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Χαιρετίζουμε, επίσης, την περήφανη στάση διευθυντών/τριών-προϊσταμένων που απέναντι στην τρομοκρατική εγκύκλιο Κατσαρού και τον εκφοβισμό για ενεργοποίηση του άρθρου 56 του 4823/21 συνεχίζουν να συντάσσονται με όλους τους συναδέλφους και τις συντριπτικές αποφάσεις των μαζικότατων Γενικών Συνελεύσεων των ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα και της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ για συνέχιση του αγώνα μέχρι το τέλος. 

Καταγγέλλουμε τις πιέσεις και τις απόπειρες εκφοβισμού που ασκούνται τις τελευταίες μέρες σε πολλούς διευθυντές/τριες – προϊσταμένους ώστε με το στανιό να μπουν στην αξιολόγηση, όπως και στην περίπτωση του συναδέλφου στο Λασίθι. 

Δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγγίξει αγωνιζόμενο εκπαιδευτικό! 

Κανένας δεν μπορεί να «τιμωρήσει» απεργό για κανένα λόγο. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να υπογράψουν το έντυπο της απεργίας–αποχής και να παραμείνουν στη θέση τους και σε θέση μάχης. Η ενότητα και η υλοποίηση των συλλογικών μας αποφάσεων είναι η μόνη ασπίδα. Αυτή η ενότητα έχει μέχρι στιγμής αποτρέψει ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΙΝΩΝ! 

Κάθε απόπειρα ενεργοποίησης κυρώσεων με βάση το άρθρο 56 του 4823/21 σε συνάδελφους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/νες θα είναι πράξη παράνομη, ανήθικη και απεργοσπαστική. Θα βρει απέναντί της σύσσωμο τον κλάδο (νομικά, συνδικαλιστικά, συναδελφικά, αλληλέγγυα). Δύναμή μας και ασπίδα οι δεκάδες αποφάσεις στήριξης από τους γονείς, τα εργατικά συνδικάτα και τους πανεπιστημιακούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, δίνουμε τη μάχη της απεργίας-αποχής μαζί με όλους τους συναδέλφους, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του κλάδου ως το τέλος. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ο δίκαιος αγώνας μας να μείνει ζωντανός, ενιαίος, να συνεχίσει να είναι υπόθεση ΟΛΟΥ του κλάδου.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γι’ αυτό έχουμε τη δύναμη συλλογικά να σταθούμε απέναντι σε κάθε αυταρχισμό και τρομοκρατία, να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

         Χρήστος Πανούσος                                                                 Φώτης Μαντζώρος


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού