Το 1/4 των εκπαιδευτικών στη Μεγάλη Βρετανία καταφεύγουν στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν το άγχος της δουλειάς!
Σοκάρει έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία

Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έφερε στο φως το μεγάλο ποσοστό άγχους που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στην εργασία τους.

Τι ανακάλυψε

  • Σχεδόν οι εννέα στους δέκα εκπαιδευτικούς αναφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία από την εργασία τους τον τελευταίο χρόνο.
  • Έρευνα του συνδικαλιστικού σωματείου NASUWT με 11.574 μέλη αποκαλύπτει ότι:
  • Σχεδόν ένα τέταρτο (23%) των εκπαιδευτικών έχει καταφύγει στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσει το άγχος.
  • Το 12% έχει κάνει χρήση αντικαταθλιπτικών.
  • Το 3% έχει αυτοτραυματιστεί εξαιτίας του άγχους της εργασίας.
  • Εκπαιδευτικοί περιγράφουν ανησυχητικά επίπεδα άγχους, έλλειψη ενέργειας και μειωμένη αυτοπεποίθηση.
  • Το συνδικαλιστικό σωματείο εκφράζει ανησυχία για αύξηση των αυτοκτονικών σκέψεων και απόπειρρων στον κλάδο.

Ένα τέταρτο των εκπαιδευτικών καταφεύγουν στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν το άγχος της δουλειάς

Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν οι εννέα στους δέκα εκπαιδευτικούς πιστεύουν ότι η εργασία τους έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία τους τελευταίους 12 μήνες. Το συνδικαλιστικό σωματείο εκπαιδευτικών ζητάει εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης αυτοκτονίας για όλους τους διευθυντές σχολείων, καθώς οι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες.

Η έρευνα του συνδικαλιστικού σωματείου NASUWT, στην οποία συμμετείχαν 11.574 μέλη, διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα τέταρτο των εκπαιδευτικών έχει χρησιμοποιήσει αλκοόλ για να αντιμετωπίσει το άγχος, ενώ το 12% έχει κάνει χρήση αντικαταθλιπτικών. Περίπου 3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το άγχος της εργασίας τους τους οδήγησε σε αυτοτραυματισμό.

Μία εκπαιδευτικός που συμμετείχε στην έρευνα ανέφερε ότι έκανε εμετό πριν την εργασία και έκλαιγε στο σχολείο εξαιτίας “μαθητών” που την εμπόδιζαν να διδάξει το μάθημα.

Ένας άλλος εκπαιδευτικός δήλωσε: “Τα επίπεδα ενέργειάς μου δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλά. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο αγχωμένος και έχω ελάχιστη αυτοπεποίθηση”.

Το συνδικαλιστικό σωματείο προειδοποίησε για “αύξηση των απόπειρρων αυτοκτονίας και των αυτοκτονικών σκέψεων” μέσα στον κλάδο.

Η πρόταση ζητάει εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης αυτοκτονίας για τους διευθυντές σχολείων και υποχρεωτική, πλήρως χρηματοδοτούμενη εκπαίδευση για την ψυχική υγεία στα σχολεία και τα κολλέγια.

Η κακή ψυχική υγεία

Ο Patrick Roach, γενικός γραμματέας του NASUWT, δήλωσε: "Κανένας δεν πρέπει να οδηγείται στο να θέσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της δουλειάς του".

Χρειαζόμαστε μια διπλή προσέγγιση για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία της κακής ψυχικής υγείας μεταξύ των εκπαιδευτικών, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζει παράλληλα τους παράγοντες που οδηγούν στο άγχος που σχετίζεται με την εργασία, ενώ παράλληλα να θέσει σε εφαρμογή συστήματα μεγαλύτερης υποστήριξης για τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων.

Επίσης, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται καλύτερη υποστήριξη για την ευημερία τους, και πρόσθεσε: "Η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι αποδεκτή".

Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί βλέπουν την υγεία τους να καταστρέφεται και άλλοι εγκαταλείπουν τον κλάδο σε μια προσπάθεια να σώσουν την ψυχική τους υγεία.

Πηγή: news.sky.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες