δικαστήριο 1
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME NEWS
Εκπαιδευτικοι: Καλούμε για άλλη μία φορά τους Δικαστές να δουν την πραγματική αλήθεια και την ουσία της υπόθεσης και να μην επιστρέψουν τη φίμωση των εργαζομένων με αθέμιτες μεθόδους και ανυπόστατες κατηγορίες

Ψήφισμα αλληλεγγύης υπέρ τριών εργαζόμενων που δικάζονται την ερχόμενη Τρίτη,  κατηγορούμενοι από την εργοδότρια του “Μουσείου Πειραμάτων” επειδή  διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόλυση εργαζόμενης που ήλθε ως απάντηση της εργοδότριας στην άρνηση της εργαζόμενης να συμφωνήσει σε αύξηση των ωρών εργασίας της, εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οπως υποστηρίζει η ΕΛΜΕ, με τέτοιες πρακτικές επιχειρείται η επιβολή σιωπής και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού όποιος αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου δυσφημεί. Όποιος διαμαρτύρεται ή διεκδικεί κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με το μισό ποινικό κώδικα.

Το ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους Ελπίδα Νασιοπούλου, Γιάννη Κοτζαμπάση, πρόεδρο και γραμματέα του Δ.Σ., και στη Δ.Θ. εργαζόμενη και μέλος του ιστορικού σωματείου “Βύρων”-Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής, εξαίρετοι καθηγητές οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την εργοδότρια του “Μουσείου Πειραμάτων” και δικάζονται σαν κοινοί εγκληματίες την Τρίτη 23/04/24 στις 9:00 στο Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με ανυπόστατες κατηγορίες και με επίκληση ανυπόστατων και ψευδών γεγονότων.

Κι όλα τούτα γιατί το σωματείο και η διοίκησή του, διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόλυση της Δ.Θ., που ήλθε ως απάντηση της εργοδότριας στην άρνηση της εργαζόμενης να συμφωνήσει σε αύξηση των ωρών εργασίας της στο “Μουσείο Πειραμάτων”, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεών της. Όλα τούτα διότι, προέβησαν σε νόμιμη και εντός των πλαισίων της συνδικαλιστικής δραστηριότητας διαμαρτυρία, αφού σε επανειλημμένες προσπάθειες του σωματείου να συναντηθεί με την εργοδότρια συνάντησαν την άρνησή της, με ανακοινώσεις και παραστάσεις που περιελάμβαναν τα γνωστά προβλήματα του κλάδου εν γένει. Η διατύπωση των πάγιων προβλημάτων του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετονομάστηκε από την εργοδότρια ως συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, κλπ. Διαμαρτυρία ένεκα της οποίας, κατηγορούνται για δήθεν φθορές της ιδιοκτησίας της εργοδότριας, που διαπιστώθηκαν ένα χρόνο αργότερα!

Με τέτοιες πρακτικές επιχειρείται η επιβολή σιωπής και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού όποιος αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου δυσφημεί. Όποιος διαμαρτύρεται ή διεκδικεί κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με το μισό ποινικό κώδικα.

Συνάδελφοι, στο πρόσωπο των τριών εργαζομένων, όπως και άλλων στο παρελθόν και με πολύ πρόσφατα παραδείγματα, κατηγορούμαστε όλοι. Η δίωξή τους είναι και δίωξη σε βάρος μας. Στηλιτεύουμε την πρακτική αυτή, ώστε να μην επαναληφθεί.

Γι’ αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους συνδικαλιστές.

Καλούμε για άλλη μία φορά τους Δικαστές να δουν την πραγματική αλήθεια και την ουσία της υπόθεσης και να μην επιστρέψουν τη φίμωση των εργαζομένων με αθέμιτες μεθόδους και ανυπόστατες κατηγορίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού