αξιολογηση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία: Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με την συνάδελφο μέλος του ΔΣ με προφανή στόχο την άσκηση ψυχολογικής επιβολής και επηρεασμού

Καταγγελία εναντίον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου της Αιγιάλειας που προσπάθησε να παρεμποδίσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκπρόσωπο της παράταξης ώστε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την αξιολόγηση, κάνει η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας.

Σύμφωνα με την παράταξη, αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν εκδήλωση και υλοποίηση του κλίματος τρομοκράτησης και απειλών που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο για την επιβολή της αξιολόγησης και την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των συναδέλφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου που προσπάθησε να παρεμποδίσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκπρόσωπο της παράταξης ώστε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ας σημειωθεί ότι η ενημέρωση γίνεται πάντα κατά την ώρα του διαλείμματος και την ώρα των κενών των συναδέλφων.

Ο εν λόγω Διευθυντής με τη συνεπικουρία της Υποδιευθύντριας αρνούνταν επίμονα να ανοίξει την πόρτα του σχολείου προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου: να κλειστεί ραντεβού κλπ. Με τα πολλά άνοιξε μεν την πόρτα, αλλά απαίτησε η επίσκεψη να διαρκέσει μόνο 10 λεπτά διαφορετικά απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με την συνάδελφο μέλος του ΔΣ με προφανή στόχο την άσκηση ψυχολογικής επιβολής και επηρεασμού. Όλα αυτά με φωνασκίες και σκαιότατη, συμπεριφορά.

Η στάση αυτή του Διευθυντή είναι αντίθετη στο νόμο που προστατεύει την συνδικαλιστική δραστηριότητα στους τόπους εργασίας και στο αναγνωρισμένο καταστατικό του Συλλόγου, είναι απαράδεκτη και την καταγγέλλουμε.

Έχουμε την εκτίμηση, ότι αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν εκδήλωση και υλοποίηση του κλίματος τρομοκράτησης και απειλών που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο για την επιβολή της αξιολόγησης και την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των συναδέλφων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται πρόθυμοι Διευθυντές και στελέχη της Διοίκησης διατεθειμένοι να εφαρμόσουν κατά γράμμα εντολές, πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, που στρέφονται ενάντια στους εκπαιδευτικούς και στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Συναδέλφισσες - φοι ,

δεν ζούμε σε εποχές του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν’’.

Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την ανεμπόδιστη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων.

Τα όποια εμπόδια και προσκόμματα θα πέσουν στο κενό. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

deinosayroi.jpg
Γιατί οι δεινόσαυροι είχαν τόσο μικρά χέρια; Η νέα θεωρία που αλλάζει όσα γνωρίζαμε
Επιστήμονες συνδέουν τα αδύναμα άνω άκρα με την εξέλιξη των πανίσχυρων κρανίων και της στρατηγικής κυνηγιού των σαρκοφάγων δεινοσαύρων
Γιατί οι δεινόσαυροι είχαν τόσο μικρά χέρια; Η νέα θεωρία που αλλάζει όσα γνωρίζαμε
ακίνητα
Έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό το μυστήριο με την έντονη οσμή αερίου στα νότια προάστια; Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Έλεγχοι χωρίς ευρήματα από ΔΕΣΦΑ και Λιμενικό
Έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό το μυστήριο με την έντονη οσμή αερίου στα νότια προάστια; Τι απαντά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Η εκπαιδευτικός Σοφία Στεφανίδου
Θεσσαλονίκη: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί για το «μπλόκο» στις εξετάσεις PISA
Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 2μμ, στα γραφεία της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί για το «μπλόκο» στις εξετάσεις PISA
komotini dpth
ΔΠΘ: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας
Διευκρινίσεις από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών μετά από δημοσιεύματα για την αξία των τίτλων σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων
ΔΠΘ: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας