αξιολογηση
Καταγγελία: Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με την συνάδελφο μέλος του ΔΣ με προφανή στόχο την άσκηση ψυχολογικής επιβολής και επηρεασμού

Καταγγελία εναντίον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου της Αιγιάλειας που προσπάθησε να παρεμποδίσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκπρόσωπο της παράταξης ώστε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την αξιολόγηση, κάνει η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας.

Σύμφωνα με την παράταξη, αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν εκδήλωση και υλοποίηση του κλίματος τρομοκράτησης και απειλών που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο για την επιβολή της αξιολόγησης και την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των συναδέλφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου που προσπάθησε να παρεμποδίσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκπρόσωπο της παράταξης ώστε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ας σημειωθεί ότι η ενημέρωση γίνεται πάντα κατά την ώρα του διαλείμματος και την ώρα των κενών των συναδέλφων.

Ο εν λόγω Διευθυντής με τη συνεπικουρία της Υποδιευθύντριας αρνούνταν επίμονα να ανοίξει την πόρτα του σχολείου προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου: να κλειστεί ραντεβού κλπ. Με τα πολλά άνοιξε μεν την πόρτα, αλλά απαίτησε η επίσκεψη να διαρκέσει μόνο 10 λεπτά διαφορετικά απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με την συνάδελφο μέλος του ΔΣ με προφανή στόχο την άσκηση ψυχολογικής επιβολής και επηρεασμού. Όλα αυτά με φωνασκίες και σκαιότατη, συμπεριφορά.

Η στάση αυτή του Διευθυντή είναι αντίθετη στο νόμο που προστατεύει την συνδικαλιστική δραστηριότητα στους τόπους εργασίας και στο αναγνωρισμένο καταστατικό του Συλλόγου, είναι απαράδεκτη και την καταγγέλλουμε.

Έχουμε την εκτίμηση, ότι αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν εκδήλωση και υλοποίηση του κλίματος τρομοκράτησης και απειλών που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο για την επιβολή της αξιολόγησης και την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των συναδέλφων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται πρόθυμοι Διευθυντές και στελέχη της Διοίκησης διατεθειμένοι να εφαρμόσουν κατά γράμμα εντολές, πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, που στρέφονται ενάντια στους εκπαιδευτικούς και στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Συναδέλφισσες - φοι ,

δεν ζούμε σε εποχές του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν’’.

Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την ανεμπόδιστη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων.

Τα όποια εμπόδια και προσκόμματα θα πέσουν στο κενό. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stilo_molivia
Αναλώσιμα και υποδομές στο κόκκινο: Συναγερμός στα σχολεία του Λασιθίου
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν υποχρηματοδότηση και αναποτελεσματική διαχείριση που υπονομεύουν τη λειτουργία των σχολείων
Αναλώσιμα και υποδομές στο κόκκινο: Συναγερμός στα σχολεία του Λασιθίου
Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σεισμός στη ΝΔ: Αυτοί είναι οι υπουργοί και βουλευτές της νέας δικογραφίας ΟΠΕΚΕΠΕ
Δεύτερος φάκελος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ με αίτημα άρσης ασυλίας για βουλευτές, υπουργούς και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας
Σεισμός στη ΝΔ: Αυτοί είναι οι υπουργοί και βουλευτές της νέας δικογραφίας ΟΠΕΚΕΠΕ
Φωτιστικό έπεσε στο κεφάλι μαθήτριας στη Νέα Αρτάκη
Νέα Αρτάκη: Φωτιστικό ξεκόλλησε από την οροφή και τραυμάτισε μαθήτρια μέσα στην τάξη
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του 3ου Δημοτικού: «Τα παιδιά μας κινδυνεύουν στα κοντέινερ»
Νέα Αρτάκη: Φωτιστικό ξεκόλλησε από την οροφή και τραυμάτισε μαθήτρια μέσα στην τάξη