εκδηλωση
Συμμετοχή μαθητών από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη

Στον απόηχο των εξαιρετικών εντυπώσεων αλλά και των συμπερασμάτων που εξήχθησαν από τη διοργάνωση του «21ου Mοντέλου Ηνωμένων Εθνών  -  ARC MUN» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου 2024 στις νεότευκτες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Κολλεγίου, πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η αγαστή συνεργασία αλλά και ο επαγγελματισμός που χαρακτήρισαν τους μαθητές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οφείλουμε να επισημάνουμε και να επιβραβεύσουμε το ήθος και τη συμπεριφορά των 385 περίπου μαθητών από 27 σχολεία της Β. Ελλάδας και της Μ. Βρετανίας, που πήραν μέρος στο τριήμερο συνέδριο και εντυπωσίασαν με τις τοποθετήσεις τους σε ζητήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τη σύγχρονη κοινωνία και τον κόσμο.

Θεωρούμε ότι η ανάληψη της φετινής διοργάνωσης από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ήρθε να προσθέσει μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης μας.

συνεδριο

Η διοργάνωση του ARC MUN έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να γίνουν κοινωνοί μιας εναλλακτικής εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αναζητήσουν λύσεις μέσα από τη διαπραγμάτευση αναπτύσσοντας μια βαθύτερη εκτίμηση και κατανόηση των τρεχόντων παγκοσμίων ζητημάτων (ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, πόλεμος κλπ). Μέσω λοιπόν της βιωματικής μάθησης οι μαθητές αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες με εκπαιδευτικό όφελος. Μέσα από το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Εθνών, την αγγλική, με τη δημιουργία συμμαχιών, με συζήτηση σε μορφή debate και ψηφοφορία, βίωσαν την έννοια της διαπραγμάτευσης και συνέβαλαν στη λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο νέο εντυπωσιακό αμφιθέατρο του σχολείου μας. Tην έναρξη των εργασιών του κήρυξε η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Κατερίνα Τσαπικίδου.  Στη συνέχεια προλόγισε ο εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος της Διοίκησης Δημήτρης Γκροζούδης λέγοντας πως τα μαθησιακά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από αυτόν τον ευρέως διαδεδομένο θεσμό είναι πολλά. Η συμμετοχή στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών εντείνει το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα διεθνή ζητήματα, αυξάνει την ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων, ενισχύοντας παράλληλα τις ικανότητες έρευνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εμφανές ότι οι νέοι που συμμετέχουν γίνονται ενεργοί πολίτες, αλλά το πιο σημαντικό, όταν μαθαίνουν να μπαίνουν στη θέση άλλων πολιτισμών, μαθαίνουν να γίνονται πολίτες του κόσμου. Η συναισθηματική νοημοσύνη, η διαμεσολάβηση και η ενεργητική ακρόαση, τα λεγόμενα soft skills, δημιουργούν τους ηγέτες του αύριο.

συνεδριο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα